Ministrul Internelor, Marcel Vela: Nu aruncați pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili

Ministrul Internelor, Marcel Vela: Nu aruncați pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili

Ministrul Internelor, Marcel Vela a postat,  sâmbătă seară, un mesaj pe Facebook, pentru români. Vela trage un semnal de alarmă după ce a observat că foarte mulți conaționali nu au respectat regulile de distanțare socială în a doua zi a stării de alertă.

”Am primit următorul mesaj: Domnule ministru, vă doresc un weekend liniştit! Dragi prieteni, Vreau să fiu liniştit gândindu-mă că sunteţi şi voi bine, sănătoşi şi că respectaţi regulile. Mă gândesc la voi şi la cum sunteţi RESPONSABILI! Respectăm distanţarea socială şi măsurile de igienă pentru că trebuie să fim împreună, în viaţă şi, mai ales ÎNVINGĂTORI.

Nu trebuie să uităm să purtăm masca in spaţiile închise. “Spaţiu închis” înseamnă şi taxi sau servicii de ride-sharing, autobuze, tramvaie şi, nu în ultimul rând, metrou! Nu uităm să ne spălăm des pe mâini, avem grijă ce suprafeţe atingem şi nu ducem mâna la faţă (nas, ochi sau gură) dacă nu avem mâinile igienizate.

Ca voi toţi, îmi doresc să înregistrăm peste două săptămani rezultate şi mai bune pentru a putea fi optimişti şi a creiona următoarea variantă de relaxare a măsurilor anti-Covid. Totuşi, am şi trei mesaje pentru cei care se adună în grupuri mari, ignorând orice măsură de protecţie. Fac acest lucru în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi.

Stimate doamne, Stimaţi domni, Virusul încă nu a fost învins! În această seară, la ora 20:00, am ajuns la 16.797 de persoane infectate, cu 268 ÎN PLUS faţă de ziua de ieri. Din păcate, în ultimele 24 de ore, au decedat ÎNCĂ 24 de persoane, ajungând astfel la 1094 de tragedii suferite de compatrioţii noştri din toate judeţele ţării.

1) Nu aruncati pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi, din cauza greşelilor din următoarele zile.

2) În cazul în care, din păcate, cineva din aceste grupuri este sau devine pozitiv în următoarea săptămână, conform anchetei epidemiologice, toţi cei care aţi intrat în contact cu el veţi ramâne izolaţi la domiciliu încă 14 zile, în loc să vă bucuraţi cu adevărat de măsurile de relaxare din această perioadă.

3) Folosiţi-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase şi a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar şi pe a celor din jur”, a transmis Vela.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
98

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...