Ministrul Finantelor vrea sa introduca din 1 ianuarie 2016 impozitul forfetar

Ministerul Finantelor Publice a reluat discutiile cu mediul de afaceri privind impozitul forfetar si intentioneaza sa il introduca in Codul fiscal pentru a intra in vigoare la 1 ianuarie 2016, anuntat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici, informeaza Agerpres.

"A fost si o discutie despre impozitul forfetar, foarte mult solicitat de cei din piata. A fost un proiect de act normativ anul trecut, a trecut de Senat, dar a fost respins in Camera Deputatilor. A ramas ca pana saptamana viitoare (n.r. saptamana 18-22 mai) dansii sa se uite din nou pe acest act normativ si odata ce avem cu totii un punct de vedere comun sa incercam in Camera Deputatilor, acolo unde este Codul Fiscal in dezbatere, sa adaugam acest amendament, astfel incat de la 1 ianuarie sa il putem aplica daca acest lucru se doreste si intr-adevar este benefic pentru economie", a explicat vineri ministrul Finantelor, citat de Agerpres.

In opinia sa, introducerea unui astfel de impozit va fi benefica pentru toti actorii implicati.

"Daca se va realiza, si eu sper foarte mult sa il realizam, va fi un pas foarte mare inainte din foarte multe puncte de vedere, si pentru noi ca stat, pentru ca stim foarte bine ce incasam, si pentru dansii va fi mai simplu, ANAF va avea mai putin de verificat, deci ne concentram eforturile catre acea zona de mare evaziune fiscala pe care cu totii dorim sa o combatem", a mai spus Teodorovici.

Autoritatile au incercat in repetate randuri sa introduca impozitul forfetar in legislatia fiscala, inca acest lucru nu s-a concretizat. Spre exemplu, impozitul forfetar a fost cuprins in proiectul de Cod fiscal lansat in dezbatere publica in iulie 2014, insa in proiectul de Cod fiscal propus anul acesta si care a trecut deja de Senat nu se regaseste acest impozit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...