Ministrul Finanţelor: Ratele la credite vor putea fi amânate şase luni. Trebuie doar să faceți o cerere către bănci

Ministrul Finanţelor: Ratele la credite vor putea fi amânate şase luni. Trebuie doar să faceți o cerere către bănci

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat în această seară că joi va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care permite românilor să solicite amânarea ratelor la credite, printr-o simplă cerere depusă la bancă. Perioada de amânare va fi mai lungă, „mai aproape de şase luni”, a spus oficialul.

Florin Cîţu a declarat, la Digi24, că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care nu-şi pot plăti ratele vor putea cere băncilor de la care au contractat creditele o amânare, fără să prezinte vreun document justificativ.

Ministrul Finanţelor a precizat că va fi necesară o simplă cerere la bancă pentru a solicita amânarea ratelor. „E o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice. Nu există condiţionalităţi”, a spus el.

„Va fi suficient să te duci la bancă să ceri şi primeşti o păsuire. Perioada va fi mai mare de luna în care este stare de urgenţă. Nu ştim ştim cât va dura această perioadă şi credem că e nevoie de o perioadă după aceea pentru a reveni la normal. Trebuie să se extindă perioada şi după perioada de stare de urgenţă. Cu băncile am agreat o variantă, va fi extinsă pe o perioadă mai lungă de timp, mai aproape de şase luni”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

El a precizat că forma finală va fi decisă în şedinţa de Guvern de joi.

„Este o păsuire, nu putem să ştergem rate, e o păsuire care ţine şi după starea de urgenţă, vor fi măsuri care să îi ajute şi după aceea. Pentru persoane juridice avem măsuri, căutăm şi pentru persoane fizice”, a spus ministrul.

Măsura va fi valabilă de când va fi publicată în Monitorul Oficial, cel mai sigur de vineri.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
11

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
223

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
47

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...