Ministrul Finanţelor: Din analiza datelor am constatat că sunt 75.412 debitori cu credite în franci elveţieni

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat, la ieşirea din sediul BNR, că ministerul pe care îl conduce va continua discuţiile cu Banca Naţională pentru a găsi soluţiile potrivite pentru cei 75.412 de debitori cu credite în franci elveţieni.

Potrivit Antena3.ro, ministrul a arătat că la problema creditelor în franci elveţieni există soluţia aprobată anul trecut privind rescadenţarea creditelor pentru cei cu venituri mici, sau posibilitatea ca fiecare bancă în parte să vină cu un program care să-i sprijine pe românii îndatoraţi în moneda elveţiană.

"Există o soluţie din iulie anul trecut. Conform ordonanţei 46 Guvernul a aprobat şi a susţinut rescadenţarea creditelor pentru persoanele care aveau un nivel al veniturilor sub un anumit prag", a spus ministrul, care a precizat că această ordonanţă va ajunge în Parlament cu un cadru lărgit, în aşa fel încât să îi includă şi pe cei peste 75 de mii de români.

Darius Vâlcov a subliniat că la discuţiile pe această problemă, care vor continua şi săptămâna viitoare, vor participa şi băncile afectate de această apreciere record a francului elveţian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...

Cetățenii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este programul hramului!

astăzi, 08:41

Anul acesta, alături de sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi aduse, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, și sfintele moaște ale Sfântulu...