Ministrul Educatiei: Nu exista niciun indiciu de frauda la proba de Limba romana

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a afirmat ca subiectele probei de Limba romana de la bacalaureat au fost transmise in conditii de securitate, nu exista niciun indiciu de frauda, examenul va continua asa cum a fost stabilit.

Afirmatia sa vine dupa ce PDL a cerut reluarea probei de limba romana, dupa acuzatiile de fraudare a examenului in urma scandalului izbucnit la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala.

"Vreau sa precizez faptul ca nu exista niciun indiciu privind fraudarea subiectelor la proba de Limba romana scris a examenului de bacalaureat. Subiectele au fost transmise in conditii de securitate, proba de luni s-a desfasurat in conditii bune in toate centrele de examen, cu exceptia Liceului «Dimitrie Bolintineanu»", a spus ministrul Educatiei.

Pricopie a precizat ca examenul de bacalaureat va continua conform calendarului stabilit, marti fiind programata proba la limba si literatura materna, miercuri proba obligatorie a profilului si vineri proba la alegere a profilului si specializarii.

"Proba de luni s-a desfasurat in conditii normale, cu exceptia de care am vorbit. Va continua cu proba pentru minoritati si apoi miercuri potrivit programului. Vreau sa precizez faptul ca ieri, in videoconferinta pe care am avut-o cu presedintii comisiilor de bacalaureat, am precizat toleranta zero la coruptie, sa avem un examen de bacalaureat fara procuratura", a mai spus Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a adaugat ca este nemultumit de faptul ca membrii comisiei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" nu i-au inteles mesajul.

"Din pacate, cei de la Bolintineanu nu au inteles acest mesaj. Atrag atentia ca vom face acelasi lucru ori de cate ori se va repeta situatia de luni. Am cerut ca examenul sa se desfasoare in bune conditii pentru a avea o reala radiografie a ceea ce avem astazi in sistem. De aceea tin sa multumesc celor care si-au facut datoria si precizez ca ne detasam total de cei care nu au inteles sa-si faca datoria", a ministrul Educatiei pentru Mediafax.

Pricopie a mai spus ca decizia luata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti privind schimbarea comisiei de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" si eliberarea din functii a directorului si directorului adjunct ai scolii sunt masuri corecte, luate imediat ce organele de ancheta au descins in unitatea de invatamant.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
88

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
405

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani. Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...