Ministrul Economiei crede că ideea de “Zero taxe pe salariu minim” va reduce inegalitățile teritoriale

Ministrul Economiei crede că ideea de “Zero taxe pe salariu minim” va reduce inegalitățile teritoriale

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui a declarat la finalul săptămânii trecute că susține implementarea ideeii ”zero taxe pe salariul minim”, mai ales în condițiile în care ar putea duce la reducerea inegalităţilor teritoriale.

Ministrul crede că va avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultura şi HoReCa.

Pentru reducerea inegalităților teritoriale eu am o idee pe care o promovez, Zero taxe pe salariu minim. Cei mai mulți care au plecat în diaspora, au plecat pentru diferențele de salarizare, salariul fiind un argument foarte puternic pentru mulți. Dacă aplicăm taxarea minimă sau zero pe echivalentul salariului minim reducem diferența dintre noi și alte state. Este o idee care se implementează deja cu succes în diferite variante în mai multe locuri în lume și, în general, în vestul Europei. Pe scurt, înseamnă să scutim de la orice formă de bir, de taxe, de impozit, de contribuție echivalentul unui salariu minim. Această măsură ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultura și Horeca” a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

În ceea ce priveşte reducerea inegalităţilor teritoriale şi încurajarea persoanelor întoarse din diaspora să înceapă o afacere în ţară, oficialul a spus că acest lucru s-ar realiza, fie şi în parte, tot prin măsura „Zero taxe pe salariul minim”.

Acesta susține de mai bine de un an că ideea de Zero taxe pe salariul minim este cea mai eficientă măsură anti-sărăcie pe care o poate lua România, dar care va deranja nomenclatura bugetară care își dă pensii speciale și diurne.

“Odată ce ajungi în funcții bine plătite la stat nu te mai gândești la reducere de impozite, doar la noi programe de cheltuire a banilor celorlalți. De fapt, acolo este punctul slab al acestei reforme. Nu se înființează o nouă agenție. Nu se dă o nouă subvenție din bani publici pentru un grup de interese. Nu se fac afaceri pe banii statului după scheme de ajutor dubioase”, spunea în urmă cu ceva timp ministrul Năsui.

 

Spune-ne opinia ta