Ministrul de Interne, Marcel Vela: Evitaţi deplasările care nu sunt absolut necesare. Stați acasă - VIDEO

Ministrul de Interne, Marcel Vela: Evitaţi deplasările care nu sunt absolut necesare. Stați acasă - VIDEO

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut, cu puțin timp în urmă, declarații de presă, la sediul instituției.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri că de mâine, luni, în România, va fi instaurată, oficial, starea de urgență, ceea ce presupune măsuri fără precedent în România.

„Starea de urgenţă este o măsură pe care multe ţări europene afectate au luat-o deja în interesul cetăţenilor. Începând de aseară, o echipă formată din reprezentanţi ai tuturor ministerelor a lucrat pentru a trimite premierului nota de fundamentare ce va fi prezentată preşedintelui, în vederea emiterii decretului. Ştiu că e o stare de neînţelegere. Trebuie să conştientizăm că asta e spre binele nostru. Vreau să fac un apel la calm, la solidaritate. Instituţiile statului sunt la datorie. Starea de urgenţă e o măsură care vine în sprijinul autorităţilor pentru a acţiona în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Marcel Vela.

„Evitaţi deplasările care nu sunt absolut necesare, nu contribuiţi la propagarea mesajelor de panică. Susţineţi eforturile autorităţilor”, mai spune ministrul.

„Vă mulţumesc pentru susţinere. Urmează zile complicate pentru cei din teren, medici, poliţist, jandarmi. Vreau să-i asigur că voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a le asigura resursele. Şi voi puteţi ajuta, stând în case! Vă asigur că MAI are capacitatea de a gestiona orice problemă apărută. Suntem o naţiune puternică, haideţi să arătăm împreună acest lucru!”, a încheiat ministrul Marcel Vela.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
248

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
402

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...