Ministrul administraţiei şi internelor cere demisia prefectului de Botoşani!

Ministrul administraţiei şi internelor cere demisia prefectului de Botoşani!
Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a anunţat marţi că în judeţul Botoşani sunt 27 de comune izolate din cauza vremii şi aproximativ 80.000 de sinistraţi. El a acuzat CNADNR că a pus la dispoziţie, pentru deszăpezire, utilaje vechi de 50 de ani şi defecte.

Prefectul de Botoşani a precizat, la Realitatea TV, că din 30 de drumuri judeţene în judeţ, la ora actuală 18 sunt blocate. Prefectul s-a plâns de calitatea frezelor primite pentru curăţarea drumurilor. "Am cerut ajutor pentru freze din prima fază a codului galben, mi s-au trimis freze, dar sunt foarte vechi şi defectate. Aseară am primit 14 freze şi am ramas cu 4 (...) Lucrăm cu utilajele contractate de CNADNR. Disponibilitatea CNADNR a fost, insă frezele sunt foarte vechi, de 50 de ani, foarte defectate", a precizat prefectul Macaleţi.

Prefectul a anunţat că, în prezent, se acţionează pe drumurile naţionale cu 8 autofreze cu utilajele aferente, iar pe drumurile judeţene cu aproximativ 27 utilaje.

Macaleţi a relatat care este situaţia în comuna Avrămeni, "polul frigului": 4 -5000 de oameni blocaţi, care nu pot ieşi din comună de o săptămână, precizând că se acţionează cu un excavator, însă la 2 ore după ce drumurile sunt curăţate, zăpada se depune la loc.

Reacţia ministrului Duşa: Nu sunt sinistraţi. Prefectul să demisioneze

"Termenul de sinistraţi nu e corect. Sunt 27 de sate izolate la care există acces cu utilaje grele, cu vole, nu se poate circula cu Dacia. Dar asta nu inseamna ca sunt sinsitrate, sunt izolate faţă de centrele urbane din zonă, dar nu sunt sinistrate. I-am pus la dispozitie prefectului toate solicitările: utilaje trimise din toată Moldova, i-am asigurat motorină, domnului prefect i-am solicitat să-şi dea demisia, la fel şi prefectului de Neamţ", a declarat Duşa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
20

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
161

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
516

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...