Ministerul Sanatatii INTERZICE reclamele la medicamente

Ministerul Sanatatii INTERZICE reclamele la medicamente
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor solicita Ministerului Sanatatii sa interzica publicitatea la medicamente in mediul audiovizual, precum si reclama stradala, care incurajeaza, de fapt, automedicatia.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a emis un proiect de ordin pentru evaluarea si avizarea publicitatii medicamentelor de uz uman. Potrivit referatului de aprobare a ordinului, evaluarea se va face prin dezvoltarea unor mecanisme adecvate si eficiente de monitorizare a publicitatii la medicamentele de uz uman, astfel incat aceasta sa incurajeze utilizarea rationala a medicamentului si sa nu induca in eroare.

Potrivit proiectului de ordin al Ministerului Sanatatii, difuzarea de materiale publicitare si teleshopping care infatiseaza medici, farmacisti sau asistente medicale care recomanda medicamente va fi interzisa.

Totodata, publicitatea pentru orice fel de medicament sau tratament pentru slabit ori pentru mentinerea greutatii corporale nu trebuie sa se adreseze persoanelor sub 18 ani, iar reclama nu are voie sa includa exemple de cazuri in care se vorbeste despre sau apar persoane obeze inainte de a utiliza produsele sau tratamentele.

Conform normelor stabilite de proiectul de act normativ, sunt permise atat sponsorizarile medicilor de catre companiile farmaceutice, cat si oferirea de obiecte promotionale medicilor in valoare de maximum 150 de lei, scrie romaniatv.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...