Ministerul Sanatatii demareaza o noua campanie de informare asupra vaccinului impotriva cancerului de col uterin!

Ministerul Sanatatii demareaza o noua campanie de informare asupra vaccinului impotriva cancerului de col uterin!
Dupa ce parintii s-au impotrivit vaccinarii fetitelor de clasa a IV-a cu vaccinul impotriva cancerului de col uterin, Ministerul Sanatatii a demarat o noua campanie de informare, mai ales dupa ce, in mass-media, s-a prezentat tot mai mult faptul ca vaccinul ar fi generat reactii adverse in mai multe tari din lume.

Medicii spun ca la mijloc este vorba despre lipsa de informare. Ministerul Sanatatii va reincepe campania de informare asupra importantei vaccinarii, pentru ca parintii sa inteleaga ca imunizarea impotriva cancerului de col uterin este benefica.

Vaccinarea se va face in trei doze, prima in intervalul 24 noiembrie si inceputul lunii decembrie, a doua doza in luna ianuarie, iar ultima in luna mai. Vaccinarea va fi facuta de asistenti medicali sau medici de familie, dupa un tabel realizat de fiecare scoala in parte.

Majoritatea parintilor consultati asupra vaccinarii fetitelor lor au refuzat, insa, administrarea vaccinului la coopii lor, anuntand ca Ministerul Sanatatii trebuie sa isi asume oficial raspunderea pentru vaccinare, mai ales pentru efectele secundare ce ar putea aparea.

"Au fost deja distribuite in judet 701 vaccinuri dar o mare parte din ele au fost returnate de catre medicii din judet din cauza refuzurilor foarte multe pe care le-au primit din partea parintilor", a declarat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al ASP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
3

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
61

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
301

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...