Ministerul Muncii solicita suplimentarea bugetului pentru plata unor drepturi salariale castigate in instanta

Ministerul Muncii solicita suplimentarea bugetului pentru plata unor drepturi salariale castigate in instanta
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale solicita suplimentarea bugetului la titlul "Cheltuieli de personal" cu 432.000 de lei, necesari pentru plata sumelor prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, informeaza Mediafax.

MMFPS a pus in dezbatere publica un proiect de Hotarare privind suplimentarea bugetului institutiei pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare.

Proiectul de act normativ prevede suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei din suma globala prevazuta pentru "Cheltuieli de personal" in bugetul Ministerului Finantelor Publice - "Actiuni generale".

Initiatorii proiectului arata ca Ordonanta de urgenta a Guvernului 71/2009 prevede ca plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana in 31 decembrie 2011, se realizeaza dupa o procedura de executare potrivit careia, in 2012, autoritatile si institutiile publice debitoare au obligatia sa plateasca cinci la suta din valoarea titlului executoriu.

"MMFPS inregistreaza la aceasta data datorii in suma de 34.560.000 lei catre salariati, conform titlurilor executorii emise pana la 31 decembrie 2011. Impotriva MMFPS au fost deja instituite proceduri de executare sislita de catre birourile executorilor judecatoresti conform Ordonantei Guvernului nr. 22/2002 si a altor dispozitii subsecvente, creand precedentul pentru introducerea unor actiuni similare. Cuantumul total al obligatiilor de plata ale MMFPS pentru anul 2012 este de 1.728.000 lei, reprezentand procentul de cinci la suta", se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
34

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...

Incendiu uriaș la Salcea, populația avertizată prin RoAlert și sfătuită să evite zona! (Foto, Video)

astăzi, 11:25
1709

Focul a izbucnit la o hală a unui operator economic, care are ca activitatea producția de tâmplărie PVC.Fum negru deasupra orașului Salcea. În acest moment intervin pompierii milit...

Carol, copilul din Botoșani care cucerește scena și ringul de dans! (Video)

astăzi, 11:04
124

În cadrul Top Child Performance, Carol este propus la Premiul special pentru cea mai frumoasă evoluție în muzică ușoară și performanță în dans sportiv.Ieremciuc Carol And...