Ministerul Muncii și Protecției Sociale suplimentează numărul de bilete de tratament balnear acordate gratuit în 2020

Ministerul Muncii și Protecției Sociale suplimentează numărul de bilete de tratament balnear acordate gratuit în 2020

Pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament pentru diverse probleme medicale ar putea beneficia de aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear în 2020, bilete acordate prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Numărul propus de autorități pentru anul ce vine este cu aproape 300 mai mare decât cel acordat în anul 2019.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre a Guvernului privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020.

Proiectul prevede acordarea a 59.926 de bilete de tratament balnear pentru anul 2020 care vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, așa cum s-a procedat și în anul 2019.

Persoanele îndreptățite să beneficieze de bilete de tratament vor putea obține un singur astfel de bilet. Durata sejurului va fi de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile. Distribuirea biletelor se va face de către CNPP, prin casele teritoriale de pensii. 

Pe langă biletele acordate prin CNPP, alți operatori economici interesați ar putea oferi bilete pentru cei care dovedesc că au nevoie de tratament balnear. Numărul final se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
274

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
46

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
400

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...