Ministerul Educatiei are datorii de peste 11 milioane lei la firmele de constructii din Botosani!

In urma unor centralizari de date cerute de Inspectoratul Scolar Judetean cu privire la investitiile incepute in infrastructura educationala, reiese ca 116 unitati scolare de invatamant au datorii catre contructori, cele mai mari datorii fiind la cele cinci campusuri scolare.

La nivelul judetului Botosani este vorba despre o datorie de 11.595.000 lei catre firmele de contructii, pentru lucrarile executate si facturate fiind vorba despre  6.430.000 lei, si pentru lucrarile executate si nefacturate, 5.165.000 lei.

"Este un moment destul de greu, ne confruntam cu o situatie fara precedent in judetul Botosani. Sunt foarte multe firme care au de incasat bani de la minister pentru lucrarile pe care le-au realizat. Sunt firme in imposibilitate de plata sau care pot deveni falimentare daca nu si primesc banii cat de curand. Sunt deschise foarte multe santiere. Cele mai multe datorii sunt la cele cinci campusuri scolare. Din cate stiu, trei sau patru firme de contructii au actionat in instanta scolile sau autoritatile publice locale pentru neplata", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Motivatia celor care au inceput aceste lucrari este ca au incercat sa modernizeze in acest fel sistemul educational din judetul Botosani, unde nu s-a investit de foarte mult timp.

"Problema e ca cei care au inceput lucrarile nu au prioritizat corect lucrurile si n-a fost corect modul in care s-au deschis aceste santiere, infrastructura sistemului educational trebuia facuta etapizat, nu haotic", a conchis Ada Macovei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
499

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
177

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
492

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...