Ministerul Dezvoltării susține construirea unui ambulatoriu modern la Spitalul Județean

Ministerul Dezvoltării susține construirea unui ambulatoriu modern la Spitalul Județean

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) susține construirea unui ambulatoriu de specialitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, prin Compania Națională de Investiții, a declarat ministrul Cseke Attila.

„Investiția va fi promovată spre aprobare Guvernului, prin proiect de hotărâre. Vom susține acest demers, pentru că este important, infrastructura sanitară e importantă. Nevoia de construire a acestui ambulatoriu este transmisă altfel din teren. Am o anumită afinitate față de acest domeniu, înțeleg nevoile pentru a avea calitatea serviciilor medicale oferite pacienților”, a spus ministrul.

Proiectul este depus de Consiliul Județean (CJ) și se ridică la o valoare de circa 64 de milioane de lei.

Noua clădire va avea demisol, parter și trei etaje, cu o suprafață construită de 1.066 de metri pătrați, cu 36 cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament, spații administrative și auxiliare. Pentru spitalizare de zi vor exista 49 paturi.

„Spitalul Judeţean este una din cele mai mari unităţi spitaliceşti din regiunea Moldovei. Este un spital judeţean cu peste 1.500 de paturi şi peste 2.000 de salariaţi. Este un proiect aşteptat nu doar de personalul medical, ci de toţi pacienţii noştri, pentru că de o parte vorbim de această construcţie, iar pe de altă parte vorbim şi de dotarea cu tot ce înseamnă mobilier, aparatură medicală şi tot ceea ce presupune un ambulatoriu de specialitate”, a spus Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Cseke Attila a avut, vineri, o întâlnire cu autoritățile și primarii din județul Botoșani, după care a vizitat mai multe obiective realizate prin MDLPA.

 

Spune-ne opinia ta