Ministerul Dezvoltării susține construirea unui ambulatoriu modern la Spitalul Județean

Ministerul Dezvoltării susține construirea unui ambulatoriu modern la Spitalul Județean

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) susține construirea unui ambulatoriu de specialitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, prin Compania Națională de Investiții, a declarat ministrul Cseke Attila.

„Investiția va fi promovată spre aprobare Guvernului, prin proiect de hotărâre. Vom susține acest demers, pentru că este important, infrastructura sanitară e importantă. Nevoia de construire a acestui ambulatoriu este transmisă altfel din teren. Am o anumită afinitate față de acest domeniu, înțeleg nevoile pentru a avea calitatea serviciilor medicale oferite pacienților”, a spus ministrul.

Proiectul este depus de Consiliul Județean (CJ) și se ridică la o valoare de circa 64 de milioane de lei.

Noua clădire va avea demisol, parter și trei etaje, cu o suprafață construită de 1.066 de metri pătrați, cu 36 cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament, spații administrative și auxiliare. Pentru spitalizare de zi vor exista 49 paturi.

„Spitalul Judeţean este una din cele mai mari unităţi spitaliceşti din regiunea Moldovei. Este un spital judeţean cu peste 1.500 de paturi şi peste 2.000 de salariaţi. Este un proiect aşteptat nu doar de personalul medical, ci de toţi pacienţii noştri, pentru că de o parte vorbim de această construcţie, iar pe de altă parte vorbim şi de dotarea cu tot ce înseamnă mobilier, aparatură medicală şi tot ceea ce presupune un ambulatoriu de specialitate”, a spus Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Cseke Attila a avut, vineri, o întâlnire cu autoritățile și primarii din județul Botoșani, după care a vizitat mai multe obiective realizate prin MDLPA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Microbuz parcat pe o stradă din Botoșani, distrus în totalitate într-un incendiu (video)

Marţi, 9 August 2022
607

Un microbuz parcat în fața unor garaje din apropierea Pieței Viilor din municipiul Botoșani, a fost distrus în totalitate, marți, în urma unui incendiu, a informat Inspectoratul Județean pentr...

Botoșăneni acuzați că au furat componente ale unor mașini parcate. Suspecții au fost arestați preventiv

Luni, 8 August 2022
771

Doi bărbați din județul Botoșani, de 26 și 35 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar de furt calificat. Cei doi sunt acuzați că au sustras componente ale uno...

Incidența COVID-19 este de aproape 18 cazuri la mie în comuna Sulița

Luni, 8 August 2022
420

Rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns la 17,72 cazuri confirmate la mia de locuitori în comuna Sulița, arată datele transmise luni de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Potrivi...