Ministerul de Interne vrea să angajeze 8500 de oameni în următorii ani

Ministerul de Interne vrea să își crească semnificativ numărul de posturi, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică.

Proiectul prevede suplimentarea schemei cu 8.500 de posturi, din care 146 de militari (121 ofițeri, 25 de maiștri militari) și 8.400 personal civil, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică și consultat de economedia.ro.

Dacă proiectul va fi aprobat, angajările se vor face începând din acest an și până în 2025. În nota de fundamentare, impactul financiar al cheltuielilor de personal în bugetul de stat este în medie de 264 de milioane lei anual, adică circa 55 de milioane de euro.

Din aceste sume, 187 milioane de lei vor fi cheltuieli suplimentare la bugetul de stat, restul întorcându-se la buget sub formă de asigurări sociale și impozit pe venit.

Anul cu cel mai mare impact bugetar va fi 2025, când bugetul de stat va trebui să suporte o cheltuială suplimentară de 340 de milioane de lei, mai relatează sursa citată.

Cel mai probabil majoritatea celor nou-angajați vor fi alocați Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a structurilor subordonate care se confruntă cu un deficit e personal evaluat în urmă cu doi ani la aproximativ 40.000 de persoane.

 

Spune-ne opinia ta