În următorii 20 ani populația județului Botoșani se va reduce drastic

Ultimele datele făcute publice de către Direcția de Statistică de la Botoșani arată că județul se confruntă pe mai departe cu un spor natural negativ, iar trendul nu pare a se normaliza prea devreme.

Asta înseamnă că numărul celor decedați în județ este mult mai mare față numărul copiilor născuți la Botoșani. Direcția Județeană de Statistică arată că numărul decedaților a fost în martie cu 368 de persoane mai mare decât numărul celor nou născuți.

În luna martie 2021, la Botoșani s-a înregistrat naşterea a 246 copii în timp ce numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în martie 2021 a fost de 614. Între cele două valori există o diferență în minus de 368 de persoane, care constituie un spor natural negativ pentru populația totală.

Chiar și în condițiile în care numărul născuţilor vii din luna martie 2021 a fost cu 51 mai mare decât cel din aceeaşi lună din 2020, numărul persoanelor care au decedat a fost la rândul său mai mare cu 116 persoane față de cel din luna martie 2020.

În acest ritm, în următorii 20 ani, doar pe cale naturală populația județului ar urma să se reducă drastic, fără a se mai ține cont de libera circulație din Uniunea Europeană și slaba dezvoltare a județului care încurajează migrația.

Conform aceleiași surse, numărul mediu de pensionari în trimestrul IV 2020 a fost la Botoșani de 78597 persoane, în creștere față de perioada anterioară.

 

Spune-ne opinia ta