Mini-maratonul de vaccinare anti-COVID din comuna Răchiți, dat ca exemplu de bune practici de către președintele CNCAV (video)

Mini-maratonul de vaccinare anti-COVID din comuna Răchiți, dat ca exemplu de bune practici de către președintele CNCAV (video)

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a oferit ca exemplu de bune practici, într-o conferință de presă susținută marți, medicul de familie din comuna Răchiți, județul Botoșani, care a imunizat 180 de persoane.

„Un medic de familie din judeţul Botoşani a organizat chiar un mini-maraton de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer şi a reuşit să vaccineze în trei zile succesiv circa 180 de persoane din comuna Răchiţi”, a spus Gheorghiță.

Potrivit acestuia, în campania de vaccinare prin intermediul cabinetele medicilor de familie, demarată pe 4 mai, 56% dintre dozele utilizate s-au administrat în mediul rural, iar 44% în mediul urban.

„În ceea ce priveşte vaccinarea în cabinetele de medicină de familie din mediul rural la data de 17 mai cele mai multe doze au fost administrate în judeţul Călăraşi - 1.118, Dâmboviţa 930, Timiş - 850, Dolj - 723, Bihor – 587”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Un număr de 1.403 medici de familie au recepţionat, până în prezent, vaccinuri anti-COVID de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca.

 

Spune-ne opinia ta