Militarii in rezerva din Botosani: "Am ajuns sa fim cei mai afectati, cei mai amarati!"

Militarii in rezerva din Botosani: "Am ajuns sa fim cei mai afectati, cei mai amarati!"
Militarii in rezerva s-au intalnit in aceasta dimineata cu primul reprezentant al Guvernului in teritoriu, protestatarii manifestandu-si nemultumirile legate de recalcularea pensiilor, dar si fata de statutul militarului in Romania. 

"Contrar manipularii pe care incearca sa o faca guvernantii si presedintele statului, realitatea este cu totul alta. Toate pensiile au scazut, atat ale militarilor, cat si ale civililor, a celor care au avut cariera completa, dar si acelor disponibilizati. Am ajuns sa fim cei mai afectati, cei mai amarati. Marea majoritate a ofiterilor iesiti la pensie tot in conditiile restructurarii cu stagiul incomplet au primit pensii de 10-12 milioane, iar acum le-au scazut chiar si cu 3 milioane. Aceasta manipulare s-a facut din dorinta de a contrapune o categorie sociala ceilalte. Ne punem intrebarea de ce a fost nevoie sa se faca aceasta recalculare, in conditii de criza, daca toate cresc. Va dati seama ce durere mare simtim? Si durerea nu este atat de mare ca ne-a scazut cuantumul pensiei, ci o reprezinta stergerea trecutului nostru, a intregii noastre cariere pe care am desfasurat-o de-a lungul a 30-40 de ani", a declarat Col. (r)Mircea Comaneci, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare in rezerva din Botosani.



Peste 100 de militari rezervisti au protestat astazi in fata Prefecturii Botosani. O delegatie s-a intalnit cu prefectul Cristian Roman, caruia i-a inmanat un memoriu prin care se cere guvernului stoparea abuzurilor cu privire la recalcularea pensiilor.

"Vom urma procedura legala, protestul pe care mi l-ati inmanat astazi va fi transmis la Ministerul de Interne si Ministerului Muncii exact in forma primita, iar guvernantii, ca sa ia decizii corecte, trebuie sa primeasca informatiile corecte. Tot ce se va putea rezolva la nivel local va garantez ca o voi face, iar usa mea este mereu deschisa", a declarat prefectul Cristian Roman in timpul intalnirii cu rezervistii militari.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Săptămâna „Școala în siguranță”, program de prevenție al Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, a debutat astăzi la Liceului Tehnologic „Elie Radu”

astăzi, 17:25
2

Activitățile desfășurate sub semnul primei ediții a Săptămânii „Școala în siguranță” vor alinia domenii prestabilite de discuții, respectiv:- prevenirea violenț...

Sprijin financiar pentru sute de pensionari din municipiul Botoșani!

astăzi, 15:08
105

511 pensionari din municipiul Botoșani au primit tichete sociale, acestea fiind distribuite de către funcționarii Direcției de Asistență Socială. Este vorba despre tranșa acordată înain...

Urmează o nouă minivacanţă, câte zile libere vor avea angajaţii!

astăzi, 14:31
901

Este vorba de angajații din sectorul public, care se bucură de o nouă minivacanță. Statul le oferă încă o perioadă de odihnă în luna iunie.Românii angajați în sec...