Militarii, actorii si specialistii ar putea primi si pensie, si salariu

Militarii, actorii si specialistii ar putea primi si pensie, si salariu
Militarii, actorii, specialistii in domenii precum ordinea publica si siguranta nationala, dar si alte categorii de pensionari cu statut special ar putea primi atat de pensie, cat si salariu.

Propunerea legislativa a primit aprobarea comisiei de munca de la Senat, iar acum se afla pe masa comisiei de Buget Finante, anunta Antena 3.

Initiatorii proiectului de modificare a legii sunt de parere ca prin cumulul pensiei cu salariul se repara o greseala, iar argumentul adus de ei e legat de faptul ca acesti pensionari sunt specialisti in domeniile lor.

Propunerea legislativa este in deplina concordanta cu practicile din tarile membre NATO si UE, unde cumulul pensie-salariu este permis.

In proiectul guvernamental transmis Parlamentului in sesiunea trecuta, persoanele care cumulau pensia si salariul erau obligate sa aleaga intre pensia care depasea nivelul salariului mediu brut pe economie sau incetarea raporturilor de munca.

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariu a fost adoptata la pachet, prin raspunderea Executivului, impreuna cu legea salarizarii si cea a Educatiei.

Acum modificarile legii care interzice cumul pensiei cu salariul sunt in mana senatorilor de la comisia de buget finante care vor intocmi un raport.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
176

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
364

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
100

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...