Milionar executat de Fisc, numit secretar de stat la Economie

Milionar executat de Fisc, numit secretar de stat la Economie
Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, numirea milionarului iesean Maricel Popa in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei. In urma cu un an o firma a lui Popa a fost executata silit in urma unor nereguli cu fonduri europene.

 Maricel Popa este membru PSD si unul dintre cei mai bogati oameni din Iasi. Popa conduce grupul Omega-Tehnoton, care s-a confruntat cu mari dificultati financiare. In urma cu un an, o alta firma a lui Maricel Popa, SC Augustus SRL, a fost executata silit in urma unor nereguli cu fonduri europene.

 La sfarsitul lunii februarie 2012, autoritatile fiscale iesene au anuntat ca scot la licitatie bunurile SC Augustus SRL, aflate sub sechestru asigurator in urma unor nereguli in derularea unui contract cu fonduri europene.

Potrivit Buna Ziua Iasi, "sechestrul asigurator a fost instituit de DGFP Iasi inca de anul trecut, deoarece Augustus SRL are de returnat aproape un milion de euro din banii europeni contractati pentru modernizare".

 Acelasi ziar noteaza ca si o alta firma, Omega Tehnoton Management SRL, se afla in stare de insolventa, jurnalistii ieseni specificand in ianuarie 2012 ca Maricel Popa este "rapus de datorii".

 Maricel Popa s-a remarcat in timp si prin castigarea unor contracte semnificative cu statul. Potrivit declaratiei de interese, el a obtinut in ultimii ani peste 15 milioane de lei cu CNADNR si autoritati locale din judetul Iasi.

Maricel Popa va fi secretar de stat la Ministerul Energiei, care face parte din Ministerul Economiei. Ministrul delegat al Energiei este Constantin Nita, un alt afacerist controversat din Brasov. Popa a promis ca din aceasta functie va incerca sa implementeze cat mai multe obiective in zona Moldovei.

"Este o onoare si o provocare pentru mine. Sper sa promovez proiectele locale, cele ale Moldovei si pe cele nationale mult mai bine decat altii", a spus Maricel Popa, citat de presa locala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
67

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
209

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
103

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...