Miliardarii prosperă în pandemie. Cu cât le-a crescut averea

Miliardarii prosperă în pandemie. Cu cât le-a crescut averea

Miliardarii lumii și-au văzut averile crescând în timpul pandemiei COVID-19, în timp ce săracii lumii se confruntă cu ani de greutăți, a declarat luni organziația de caritate Oxfam, care solicită măsuri pentru combate inegalității.

Națiunile au o „fereastră de oportunitate care se reduce” pentru a construi o redresare echitabilă și ecologică, potrivit raportului „Virusul inegalității”, publicat înaintea întâlnirii virtuale a Forumului Economic Mondial, în cadul „Dialogurilor Davos”, relevă Reuters.

"Suntem martorii celei mai mari creșteri a inegalităților de la începutul înregistrărilor", a declarat Gabriela Bucher, director executiv al Oxfam International, într-o declarație, în timp ce organizația caritabilă a solicitat impozite mai mari pe averi și protejarea munitorilor.

„Economiile direcționează averile către o elită bogată care traversează pandemia în lux, în timp ce cei din prima linie a pandemiei - lucrători din magazine, din domeniul sănătății și vânzătorii din piețe - se luptă să își plătească facturile.”

COVID-19 a declanșat o furtună economică care i-a lovit cel mai puternic pe cei săraci și vulnerabili, femeile și lucrătorii marginalizați confruntându-se cu cele mai grave pierderi de locuri de muncă, iar Banca Mondială a avertizat că peste 100 de milioane de oameni ar putea fi împinși în sărăcie extremă. Reducerea numărului de persoane care trăiesc în sărăcie la nivelurile anterioare crizei ar putea dura mai mult de un deceniu, a apreciat Oxfam.

Ce avere împart miliardarii în prezent, citește pe DCNews.ro

 

Spune-ne opinia ta