Mii de ţigarete confiscate la Mihăileni

Mii de ţigarete confiscate la Mihăileni
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit în cursul nopţii de joi spre vineri peste 7.200 ţigarete, ascunse în bagajele unor cetăţeni români. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la 1548 lei.

În seara zilei de 19.11.2009, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Detaşamentul de Sprijin Operativ al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au confiscat 7.200 de ţigarete de provenienţă R. Ucraina, aflate în bagajele unor cetăţeni români.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Mihăileni, două autoturisme care se deplasau dinspre Siret spre Botoşani. În autovehicule se aflau Gabriela C. şi Dorina H., ambele domiciliate în Botoşani. Cele două femei aveau ascunse în bagaje 7.200 ţigarete marca More şi Viceroy cu timbru R. Ucraina, ţigări pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Ţigările erau ascunse în bagajele personale, disimulate printre alte produse de provenineţă Ucraina.

Femeile au declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret, de la diverşi cetăţeni în scopul comercializării în piaţa din Botoşani. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, valoarea acestora fiind de 1548 lei. Poliţiştii de frontieră au aplicat şi o sancţiune contravenţională în valoare de câte 1000 lei fiecăreia dintre cele două femei.

Deşi modalităţile de disimulare a produselor ilicite sunt din ce în ce mai inventive, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
101

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
223

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
55

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...