Mii de pachete de tigari confiscate de politistii din Bacău, de la trei botoşăneni!

Mii de pachete de tigari confiscate de politistii din Bacău, de la trei botoşăneni!
Politistii rutieri au depistat in trafic, pe raza municipiului Bacau, doua autoturisme, in care au gasit 7658 de pachete de tigari cu timbre fiscale de Ucraina. Cele 153.160 de tigarete au fost confiscate iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infarctiunii de contrabanda.

La data de 09 octombrie a.c., politistii rutieri au depistat in trafic, pe Calea Romaului din Bacau, doua persoane de sex masculin, de 30 si 33 de ani, din Botosani, in timp ce transportau cu un autoturism 3.158 de pachete de tigari, informează Desteptarea.ro.

Astfel, in urma controlului efectuat in autoturism, politistii au gasit disimulate in caroseria autoturismului, in spatii special amenajate, 63.160 de tigarete, cu timbre de acciza de Ucraina.

Din cercetari, politistii de investigarea fraudelor au stabilit ca intreaga cantitate de tigari apartine barbatului de 30 de ani si urma sa fie comercializata pe raza judetului Vrancea.

Fata de acesta s-a luat masura retinerii sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, cu propunere de arestare preventiva.

Ţigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii.

De asemenea, tot pe Calea Romanului, in jurul orei 22.00, politistii au depistat un alt botosanean de 33 de ani, care transporta in portbagajul unui autoturism 90.000 de tigarete de provenienta Ucraina.

Cercetarile au fost preluate de catre politistii de investigarea fraudelor, care au ridicat in vederea confiscarii intreaga cantitate de tigarete.

Barbatul de 33 de ani a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat de pe langa Judecatoria Bacau, cu propunere de arestare preventiva.

Actiunile au beneficiat de sprijinul de specialitate a ofiterilor D.I.P.I.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: O cinstim astăzi pe Sfânta Lidia

astăzi, 06:55
20

Sfântă Lidia din Filipi este cinstită pe 20 mai. Este cunoscută drept prima creștină din Europa. Din Faptele Apostolilor (capitolul al 16-lea) aflăm că, după ce Pavel predică mai multor...

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
776

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
110

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...