Mii de copii din Botoşani duc dorul părinţilor

Copilăria a mii de copii din judeţul Botoşani este umbrită de faptul că nu au alături pe mama şi pe tata, fiind situaţii în care micuţii nu îi au alături pe ambii părinţi, aceştia fiind plecaţi la muncă în străinătate.

Potrivit unei situaţii a Instituţiei Prefectului, la această dată la nivelul judeţului Botoşani sunt 5.166 de copii, care provin din 3.404 familii, care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă peste hotare.

Cele mai multe cazuri sunt cele în care un singur părinte este plecat în străinătate, fiind vorba de 3.177 de copii aflaţi în această situaţie, care provin din 2.136 de familii.

Există însă şi 1.938 de copii care au ambii părinţi plecat, iar alţi 591 de copii au rămas singuri după ce părintele, unic susţinător al familiei, se află la muncă într-o altă ţară.

De regulă, aceşti copii sunt lăsaţi în grija rudelor, în special a bunicilor. Puţini părinţi anunţă însă autorităţile când pleacă în străinătate, existând doar 245 de notificări în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...

Indieni identificați cu ajutorul termoviziunii, opriți la frontieră!

astăzi, 10:00

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, aflați în executarea ...