Mihai Ţâbuleac iese la atac! "Domnilor de la USL, dacă răfuiala este metoda dumneavoastră de guvernare și administrare, nu implicați instituțiile și nu vă răfuiți pe banii cetățenilor"

Mihai Ţâbuleac iese la atac! "Domnilor de la USL, dacă răfuiala este metoda dumneavoastră de guvernare și administrare, nu implicați instituțiile și nu vă răfuiți pe banii cetățenilor"
Mihai Ţâbuleac, preşedintele interimar al Filialei Partidului Mişcarea Populară Botoşani a lansat un atac la adresa administraţiei judeţene, contestând o parte dintre proiectele avute în vedere de Consiliul Judeţean.

Redăm mai jos un comunicat de presă remis redacţiei Stiri.botosani.

"Constatăm cu toții că, în județul nostru, au loc o serie de evenimente care aduc atingere demnității și intereselor noastre ca cetățeni.

De asemenea, constatăm că nu există reacție din partea celor care au obligația să reacționeze și care ocupă funcții dobândite (și bine plătite) prin votul de încredere al cetățenilor.

Pentru că vocea opoziției trebuie să se audă și la Botoșani, intervenim și facem următoarele precizări:

1. Dacă cei din USL au ajuns la concluzia că trebuie să se îmbrățișeze în public și să se războiască în culise, este problema lor, dar nu trebuie să târască în acest circ și instituțiile pe care le reprezintă. Oricare ar fi culoarea politică a primarului municipiului Botoșani, autoritatea administrativă județeană nu are dreptul să se substituie și să deschidă o piață agroalimentară paralelă într-un spațiu care nu face parte nici din domeniul public al municipiului și nici din domeniul public al județului.

Potrivit legii, administrarea piețelor reprezintă un serviciu public de interes local. În aceste condiții, firesc ar fi ca cei de la județ să se concentreze asupra atribuțiilor lor specifice, pentru că prea multă grijă pentru alții va genera pagubă, mai devreme sau mai târziu.

De exemplu, investiția privind sistemul de apă-canalizare este atât de întârziată încât există riscul ca județul să piardă importante fonduri europene. De asemenea, deși sistemul nou de salubritate este aproape funcțional, nu s-a făcut nimic valabil pentru încheierea unui contract de delegare a gestiunii.

Efectul economic al deschiderii unei noi piețe într-un spațiu privat constă în deturnarea unor surse financiare de la bugetul primăriei către contul personal al patronului spațiului respectiv iar, dacă bugetul primăriei este deposedat de niște fonduri, nu pierde primarul ci noi toți.

Așa că, domnilor de la USL, dacă răfuiala este metoda dumneavoastră de guvernare și administrare, nu implicați instituțiile și nu vă răfuiți pe banii cetățenilor.

2. Este cel puțin bizară atitudinea consilierilor județeni care s- au pronunțat recent în legătură cu modernizarea unor drumuri județene prin metoda de finanțare “credit-furnizor. Asta înseamnă că ceea ce va lucra constructorul în acest mandat, va fi plătit în anii următori, din bugetul județului, adăugându-se dobânzile aferente.

Este foarte bine că există intenția modernizării drumurilor județene, dar aceasta trebuie să se facă prin atragerea fondurilor europene și pe seama programelor guvernamentale speciale, deci cu bani nerambursabili. În mandatul precedent așa s-a făcut și rezultatele pot fi văzute la Dersca, Mihăileni, Mihălășeni, Suharău, Racovăț, Coșula, Stăuceni, Răchiți, Corlăteni, Vorona, sau vor fi văzute în curând la Copălău, Curtești, Călărași.

Dacă sunt dovezi clare că s-au obținut rezultate pe seama fondurilor nerambursabile, fonduri care sunt valabile în continuare, de ce s-a decis blocarea bugetului județului exact pentru o perioadă în care trebuie să dispunem de capacitate de absorbție a fondurilor europene nu numai pentru modernizarea drumurilor județene ci și pentru realizarea multor altor obiective?

Cerem executivului Consiliului Județean și consilierilor județeni să reanalizeze acest proiect și să aducă necesarele corecții. Interesele care trebuie să primeze sunt ale celor pe care îi reprezintă: peste patru sute de mii de oameni din județul Botoșani."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
514

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
183

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
500

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...