Mihai Tabuleac catre directorul Nova Apaserv: “Vindeti o singura marfa, apa chioara, si aveti si monopol!”

Mihai Tabuleac catre directorul Nova Apaserv: “Vindeti o singura marfa, apa chioara, si aveti si monopol!”
Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a pus la zid toata conducerea societatii Nova Apaserv, careia i-a reprosat, pe un ton ridicat, cheltuielile uriase cu salariile anagajatilor, indeosebi ale celor cu functii de conducere.

In cadrul sedintei AGA a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Aqua" Botosani, seful Consiliului Judetean le-a spus celor de la Nova Apaserv ca nu fac altceva decat sa repete aceleasi greseli pe care le-au facut si la Apa Grup, dovada fiind faptul ca noul operator de apa si canal inregistreaza deja pierderi.

“Sunt de acord cu ideea de “aceeasi Marie cu alta palarie" care a fost exprimata in mod plastic, dar numai in ceea ce priveste tendinta operatorului de a merge  pe acelasi drum pe care a mers dintodeauna. Imi pare rau ca cei de la societatea Nova Apaserv nu au constientizat, desi aveau datoria sa faca lucrul acesta, ca datele problemei sunt cu totul si cu totul altele si nu mai  trebuie sa mearga pe ideea ca tot ce incasam luam acasa. Ca fraierii de la judet sau de la primarii vor acoperi golurile pe care le provocam. Sunt de acord cu primarii in ceea ce priveste faptul ca metehnele vechi nu au fost corectate de catre operator, desi avea obligatia sa le corecteze si eu personal i-am cerut. Domnul director va spun inca o data:  nu puteti sa cheltuiti mai mult decat produceti, sunteti societate comerciala a judetului, a administratiilor publice locale, nu traiti pe capitalul pe care l-ati investit dumneavoastra, persoane fizice. Am scos din bugetul public al judetului si dumnealor au scos din bugetele publice ale primariilor si am alcatuit aceasta societate, v-am pus totul la dispozitie, v-am dat o infrastructura care e tot a judetului, nu ati investit nimic dumneavoastra si trebuie sa actionati in asa fel incat interesul public al acestui judet sa fie asigurat. Interesul nostru acum este sa nu mai majoram nejustificat preturile, sau sa luam din bugetele publice si sa acoperim golurile de la  dumneavoastra si mai presus de orice sa indeplinim conditiile sa realizam acest proiect cu fonduri de coeziune", a spus Mihai Tabuleac.

El a precizat ca alta ar fi fost situatia daca aceasta activitate ar fi fost data unui operator privat.

“Nu ati reusit sa echilibrati cheltuielile cu veniturile la acest operator al judetului, care vinde o singura marfa, apa chioara, si are si monopol. Toti consumatorii acestui judeti sunt captivi, sunt la dispozitia dumneavoastra. Este de neinteles si imi pare rau ca legea nu ne-a permis sa licitam acest serviciu la un operator privat si puneam niste conditii de la inceput si nu ne obligam sa facem acest colectivism", a precizat presedintele Consiliului Judetean.

Tabuleac a avertizat ca in cazul in care masurile nou adoptate, cele de reducere a personalului si a salariilor, nu vor fi duse la indeplinire, atunci vor fi operate schimbari in toate structurile de conducere de la Nova Apaserv.

“Am explicat foarte clar si Consiliului de Administratie si operatorului ca daca dansii nu demonstreaza in mod concret ca aplica aceste masuri si ca obtin si rezultate, alt pas nu pot face decat sa initiez un proiect de hotarare  de Consiliu Judetean si sa dam mandat reprezentantului judetului sa umble la Consiliul de Administratie si vom face lucrul acesta pana cand operatorul va veni in fata noastra cu rezultate pozitive. Daca vor mai depasi cheltuielile si dupa ce am scris negru pe alb ca nu au voie sa depaseasca, atunci CA, managerul, membrii Comitetului Director trebuie sa plateasca. Nu trebuie sa suporte cetatenii judetului Botosani ineficienta unor oameni care de la Revolutie incoace au actionat in cadrul operatorului de apa dupa principiul  “se poate si asa" si nu putem risca acest program de investitii pe fonduri de coeziune", a adaugat seful CJ.

Mihai Tabuleac a cerut si reanalizarea sporurilor din unitate, in conditiile in care desi s-au raportat pierderi, la nivelul societatii angajatii au primit spor de fidelitate de 10%.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
106

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
166

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
860

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...