Mihai Sturzu la Botoșani: "Prin Legea voluntariatului realizăm o punte între perioada de studii și cea de experiență profesională a tinerilor"

Mihai Sturzu la Botoșani: "Prin Legea voluntariatului realizăm o punte între perioada de studii și cea de experiență profesională a tinerilor"
Deputatul PSD, Mihai Sturzu, a fost prezent, joi, la Botoșani pentru a promova un proiect de lege care prevede ca voluntariatul din timpul studiilor să fie recunoscut ca experiență profesională.

Sturzu a precizat că una dintre marile probleme cu care se confruntă tinerii din România la angajare este refuzul la angajare din cauza lipsei de experiență, în cele mai multe cazuri angajatorii dorind persoane care au minim șase luni de experință profesională.

“Avem într-o formă finală de 99% Legea voluntariatului. În campania electorală, USL-ul și-a asumat faptul că perioadele de practică și voluntariat ale elevilor și studenților din timpul studiilor vor fi recunoscute drept experiență profesională astfel încât să încercăm să ne luptăm cu cea mai mare problemă a tinerilor și anume găsirea unui loc de muncă, cu un sistem prin care atunci când termină studiile acești tineri să aibă deja experiență profeisonală. Se întâmplă de multe ori ca în luna în care termini școala să mergi să te angajezi și angajatorul să își ceară șase luni de experiență. Prin această Lege a voluntariatului realizăm o punte între perioada de studii și cea de experiență profesională a tinerilor din România. Foarte mulți tineri, din păcate, aleg o facultate sau un liceu doar pentru că e la modă în perioada respectivă și nu practică niciodată meseria respectivă și sunt foarte multe exemple., a spus Mihai Sturzu.

Noi stimulăm tinerii să se ducă spre ONG-uri, pentru că aceste acţiuni le vor fi benefice. Miza acestei legi nu a fost niciodată spectrul politic. Această lege a pornit dinspre organizaţiile neguvernamentale“, a mai spus Sturzu.

Deputatul social-democrat se numără printre inițiatorii acestui proiect de lege. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
286

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
335

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
272

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...