Mihai Răzvan Ungureanu a mers la Drăguşeni pentru a-i cinsti memoria bunicului său, mort pe front - FOTO

Mihai Răzvan Ungureanu a mers la Drăguşeni pentru a-i cinsti memoria bunicului său, mort pe front - FOTO
Fostul premier al României, în prezent preşedinte al Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a mers, sâmbătă, în localitatea Drăguşeni unde a avut loc o slujbă de pomenire în memoria bunicului său, Haralambie Ungureanu.

 Bunicul lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost locotenent în cel de-al Doilea Război Mondial şi a căzut pe câmpul de onoare la Dekis, în Munţii Tatra, în martie 1945. Înainte de a merge la război, acesta a fost cadru didactic în satul Podriga, din comuna Drăguşeni.

Fostul prim-ministru a ţinut neapărat să ajungă la Monumentul Eroilor Neamului din Drăguşeni, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Haralambie Ungureanu, prezenţi fiind şi localnicii.


La final, Ungureanu a depus o coroană de flori, pe plăcuţa comemorativă de pe Monumentul Eroilor fiind trecut numele bunicului său, dar şi al străbunicului, Gheorghe Ungureanu, mort în Primul Război Mondial.

“Pentru mine este o zi specială, un moment cu totul special. A plecat la oaste fiind învăţător la Podriga şi cu vecini de ai lui din toată zona Vlăsineştilor. In momentul în care ordinul de mobilizare, i-a strâns pe toţi bărbaţii valizi si au plecat pe front să lupte împotriva Uniunii Sovietice. A fost rănit de două ori şi decorat cu cele mai înalte ordine germane. Se întoarce la Iaşi alături de camarazii pe care i-a putut salva. Are timp doar să îşi sărute familia după care pleacă din nou pe front", a spus Răzvan Mihai Ungureanu.


Haralambie Ungureanu este înmormântat în Slovacia.

I-am căutat mormântul şi l-am găsit în Cimitirul Eroilor Români din Zvolen, oraşul unde au fost aduse osemnintele tuturor ostaşilor români. Eu l-am întrebat pe tatăl meu dacă e cazul să îl aducem acasă şi mi-a spus nu. Rămâne alături de camarazii săi. Dumnezeu să îl odihnească în pace", a spus cu ochii în lacrimi fostul premier al României.

GALERIE FOTO:





























 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
186

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
188

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
274

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...