Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Pe 15 februarie 2024, profesorul universitar doctor Mihai Dimian a fost ales în funcția de rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.

Întrebat despre acest lucru în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top, Mihai Dimian a declarat cu referire la unele proiecte comune derulate de universitate cu autoritățile locale: ”Din punctul meu de vedere, prin proiectele implementate am avut o relație foarte bună. Proiectele nici nu puteau fi duse la îndeplinire fără susținerea importantă din partea dumnealor, inclusiv financiară, pentru că a fost o finanțare publică importantă din partea autorităților publice și de la Consiliul Județean, și de la Siret, și de la Suceava”.

Referitor la clusterul de bioeconomie de lângă aeroportul de la Salcea și la dorința universității de a deveni o instituție de învățămînt superior care să fie atractivă și pentru tinerii din alte județe, Mihai Dimian a spus: ”Vorbim, de fapt, de o colaborare interjudețeană Suceava și Botoșani, și aș extinde aceste relații bune, pe care spun eu că le am, și la nivelul primăriei, și Consiliului Județean Botoșani, deci cred că trebuie să dezvoltăm împreună, să ne extindem în afara grupului nostru țintă prioritar al județului Suceava, să devenim universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava Botoșani și Neamț”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
46

În cursul zilei de marți, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit ...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
18

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
162

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...