Mihaela Hunca despre rezultatele de la BAC: “Vom face o analiza amanuntita si vom realiza un plan de masuri cu responsabilitati si termene”

Mihaela Hunca despre rezultatele de la BAC: “Vom face o analiza amanuntita si vom realiza un plan de masuri cu responsabilitati si termene”
Inspectoratul Scolar Judetean va face o analiza amanuntita a cauzelor care au dus la obtinerea rezultatelor atat de slabe, la examenul de Bacalaureat.

De altfel, la sfarsitul acestei saptamani va avea loc o intalnire cu reprezentantii Ministerului Educatiei, in care se vor dezbate rezultatele de la BAC, dar mai ales cauzele care au condus la obtinerea acestor rezultate.

“Anul trecut au fost la fel rezultate nu prea bune. De aceea era necesar ca de anul trecut sa se stabileasca un plan de masuri la nivelul judetului. Vreau sa vedem daca exista acest plan de masuri, daca s-au intreprins masuri la nivel de judet, la nivel de unitati scolare pentru imbunatatirea rezultatelor la Bacalaureat. De fapt, in loc sa se imbunatateasca rezultatele au scazut cu aproximativ 17 procente. Vom face o analiza amanuntita. La ora aceasta nu pot sa spun ca e vina unuia sau altuia. Vom lua si vom face o analiza foarte amanuntita, vom realiza un plan de masuri, astfel incat in anul viitor sa putem spune ca procentul de promovabilitate a crescut mult, a spus Mihaela Hunca, inspector general al ISJ. Seja ISJ sustine ca majoritatea elevilor care au avut rezultate slabe la examenul de Bacalaureat sunt cei care si la evaluarea nationala au avut note mici. “Pana ce nu am toate motivele, toate cauzele, pana nu stiu exact toata situatia, nu pot sa spun mimic. Nu vom face analiza la modul general, vom face o analiza concreta, iar planul de masuri va fi cu responsabilitati si termene, astfel incat si increderea in scoala sa devina alta. Pentru ca atunci, de ce dam 12 ani la scoala un copil pe care la sfarsit il scoatem somer si nu este in stare sa treaca examenul de Bacaluareat?", a spus adaugat Mihaela Hunca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
544

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
60

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
67

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...