Migrant ilegal, prins la Botoșani!

Migrant ilegal, prins la Botoșani!
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari - Biroul pentru Imigrări Botoşani în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani – Serviciul Rutier şi Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botoşani, au desfăşurat în data de 23 mai a.c., o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistată cu şedere ilegală S.L., în vârsta de 32 ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoana în cauză a încălcat în mod repetat regimul specific permisului de mic trafic de frontieră.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Botoşani au emis pe numele persoanei în cauză decizie de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României, până în zona de frontieră şi a fost sancţionată cu amenda contravenţionala în cuantum de 600 lei.

Totodata, la ieşirea din ţara a fost instituită măsura interdicţiei de a intra pe teritoriul României pentru o perioadă de 3 ani, în conformitatre cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit Acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontieră, zona de frontieră cuprinde teritoriul statelor părţilor contractante, care nu depăşeşte 30 de km de la frontiera de stat şi se află de o parte şi de alta a frontierei de stat dintre România şi R Moldova.

Unităţile administrativ-teritoriale care sunt situate parţial în zona de 30 km şi parţial în zona cuprinsă între 30 şi 50 de km de la frontiera comună sunt considerateca aparţinând zonei de frontiera.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
88

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
404

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...