Miercuri, zi de doliu national pentru victimele accidentului din Muntenegru. Institutiile publice vor arbora drapelul Romaniei in berna

Guvernul a decretat ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu national pentru victimele accidentului din Muntenegru, conform unei hotarari adoptate in sedinta de marti.
 
Conform actului normativ adoptat de guvernanti, in data de 26 iunie 2013 toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale au obligatia arborarii drapelului Romaniei in berna.
 
In plus, drapelul in berna se va arbora si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, precum si la punctele de frontiera, in aeroporturi, porturi, gari si autorgari.
 
"Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta", se mai precizeaza in actul normative adoptat de Executiv.
 
Documentul stipuleaza, de asemenea, ca posturile de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator in 26 iunie.
 
Un autocar cu turisti s-a prabusit in 23 iunie intr-o prapastie de 30 de metri, in Muntenegru. Conform ultimelor date anuntate luni de premierul Victor Ponta, 18 romani sunt decedati, iar 22 sunt raniti, in diverse stadii, si 7 se afla la terapie intensiva.
 
Primul-ministru a precizat, de asemenea, ca marti, dupa incheierea procedurilor legale, va fi asigurat transportul la Bucuresti a persoanelor decedate si ranite.
 
"Am asigurat toate costurile necesare pentru deplasarea la Podgorica, transportul in Bucuresti, dupa aceea in tara si vom face toate demersurile legale si necesare pentru a sprijini familiile care au fost astfel afectate", a spus seful Executivului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...

Tânărul fermier din Botoșani care duce mai departe tradiția familiei: ”Pasiunea a venit de la bunicul meu, un respectat inginer!” (Foto)

astăzi, 09:04

Tânărul provine dintr-o familie de agricultori. Bunicul său a fost inginer agronom, tatăl, chiar dacă este profesor de sport, la bază a fost tehnician veterinar, iar Gabi a studiat Agricult...