Miei scumpi la vedere in Piata Mare! Oferta mai variata "pe sub mana" - FOTO

Miei scumpi la vedere in Piata Mare! Oferta mai variata "pe sub mana" - FOTO
Cu doar cinci zile inainte de Sfintele Paste, botosanenii nu prea au de unde sa cumpere miel pentru masa de sarbatori, din Piata Centrala.

Conform directorului de la Urban Serv, Simion Drelciuc, in hala de lactate au fost amenajate doua boxe pentru comercializarea mieilor, dar doar doua persoane au solicitat sa vanda carne in mod legal.

Cu toate acestea, luni dimineata, in hala de lactate nu exista niciun comerciant care sa vanda miei, ci doar in hala de carne, unde era un singur vanzator care vindea carcasa de miel cu 20 de lei pe kilogram.

"Suntem in Saptamana Mare si ma gandeam ca o sa fie o avalansa de solicitari la nivelul celor doua boxe unde se desfac miei spre vanzare, dar am ramas neplacut surprins din doua puncte de vedere. Prima data din punct de vedere al ofertelor catre populatie si a doua ora pentru valorificarea celor doua boxe din punct de vedere financiar. In toata perioada asta, in care noi am dat aprobare, n-am avut decat doua solicitari. Sunt doar doua persoane care vand in cele doua boxe, in mod legal, care respecta toate normele. In mod legal ar fi fost posibilitatea pana pe 19 aprilie sa se vanda aproximativ 60 de miei, dar am vazut ca vanzarile sunt foarte scazute.", a declarat Simion Drelciuc.



Daca in mod oficial sunt putini comercianti care pot sa vanda miei, pe la colturi sunt zeci de persoane care abordeaza posibilii cumparatori, carora le vind carcasele de miel in mod ilegal.

"Am aflat ca sunt in piata producatori, persoane fizice care incearca sa vanda miei, fara a respecta acele prescriptii sanitar-veterinare impuse. Nu avem posibilitatea sa-i amendam, pentru ca nu vin cu mielul in piata.", a adaugat Drelciuc.

Daca botosanenii nu au de unde sa cumpere carne de miel, acestia stau la coada pentru a cumpara carne de porc, vita sau pui.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
259

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
412

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
554

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...