Micii producatori agricoli ar putea fi impozitati cu 16 la suta

Micii producatori agricoli ar putea fi impozitati cu 16 la suta
Micii producatori de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos ar putea plati impozit de 16 procente din veniturile nete, potrivit unui proiect pentru modificarea Codului Fiscal.

Astfel, producatorii agricoli vor fi nevoiti sa efectueze plati anticipate pentru impozitul pe venit determinat pe baza de norma de venit sau in sistem real, relateaza Mediafax.

In acelasi timp, persoanele care vand catre firmele de colectare si producatorii industriali vor plati un impozit de 2 la suta din valoarea inscrisa in contracte la momentul platii, acesta urmand sa fie regularizat la sfarsitul anului.

Virarea impozitului retinut la sursa este pana la 25 a lunii urmatoare celei in care a fost platit venitul.

Avand in vedere ca producatorii vor contabiliza costuri directe in crestere cu doua procente, acest nou impozit ar putea conduce la scumpirea alimentelor.

Pana la sfarsitul anului sunt impozitate venituri obtinute din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavatelor, a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, precum si exploatarea pepinierelor viticole si pomicole, valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, catre unitati specializate in colectare sau procesare.

Sunt exceptati, in continuare, de la taxare crescatorii de animale si pasari, apicultorii si crescatorii de viermi de matase, care nu vand catre colectori sau procesatori.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
20

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
24

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
974

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...