Meteorologii anunță temperaturi peste cele normale în următoarele patru săptămâni. Unde sunt anunțate ploi

Gradele din termometre se vor menÈ›ine ridicate pentru această perioadă din an chiar până la mijlocul lunii noiembrie. 

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne uÅŸor mai mari faţă de cele normale pentru această perioadă ÅŸi în luna noiembrie, dar cantităţile de precipitaÅ£ii vor avea, temporar ÅŸi în anumite regiuni, caracter excedentar.

Potrivit AdministraÅ£iei NaÅ£ionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, scrie Digi24.ro.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului ÅŸi a cantităţilor de precipitaÅ£ii faţă de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 23-30 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice ÅŸi centrale, dar ÅŸi deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie

Temperaturile medii vor fi uÅŸor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaÅ£ii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 6-13 noiembrie

Temperatura medie aerului va avea valori uÅŸor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi uÅŸor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13-20 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uÅŸor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaÅ£ii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă spre excedent în cea mai mare parte a ţării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de luni!

Friday, 18 October 2024

Suma totală platită este  de 6.413.129  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - AlocaÈ›ia lunară de plasament - AlocaÈ›ia lunară de plasament pentru copilul c...

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

Friday, 18 October 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunÈ›at că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

Friday, 18 October 2024

Memorialul IpoteÈ™ti – Centrul NaÈ›ional de Studii „Mihai Eminescu”, instituÈ›ie din subordinea Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, intenÈ›ionează să organizeze în ultima săptÄ...