Meteorologii anunţă ploi şi vijelii

Meteorologii anunţă ploi şi vijelii
Luni, România rămâne sub influenţa unei arii de presiune scăzută, aşa că umbrela este un accesoriu obligatoriu. Aşadar, norii scutură pe arii extinse averse însoţite de tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Doar regiunile estice vor fi mai ferite de astfel de fenomene. Către seară, izolat cantităţile de apă acumulate vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat în Banat, în Oltenia, dar şi la munte. Din nou, nu lipsesc condiţiile de grindină. Maximele termice vor fi cuprinse între 22 şi 30 de grade Celsius.

În vest, în nord şi în centru norii care aduc averse, chiar însemnate cantitativ în Banat, descărcări electrice şi vânt în rafale, dau din nou nota dominantă a zilei. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar maximele nu vor fi mai mari de 23 de grade la Oradea şi 25 la Timişoara.

Ploile, bineînţeles însoţite de tunete şi fulgere, nu vor lipsi nici în Moldova, dar în estul regiunii vor fi mai puţine. Va fi totuşi o vreme caldă, cu maxime de 30 de grade la Galaţi, la Iaşi şi în Botoşani, cu până la 4,5 grade peste mediile multianuale.

Marţi se menţine vremea ploioasă. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse, în toate regiunile, vor cădea averse însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt. La nivel local cantităţile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime pornesc de la 19-20 de grade în vestul Olteniei, în timp ce la Tulcea şi Iaşi sunt 27 de grade la amiază, cel mai cald în ţară.

Miercuri norii nu lasă prea multe şanse soarelui să se arate în estul ţării. Aici vor cădea averse însoţite de tunete, fulgere şi nu vor lipsi rafalele de vânt. Nici celelalte regiuni nu vor scăpa de nori şi ploi, dar se vor ivi şi câteva raze de soare. Meteorologii prognozează de la 19-20 de grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, până la 26 de grade în sudul extrem.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
206

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
455

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
131

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...