Meteorologii anunță ploi și vânt puternic în următoarele zile. „Nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia”

Meteorologii anunță ploi și vânt puternic în următoarele zile. „Nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia”

Ploi cu descărcări electrice și vreme instabilă vor fi și în România, dar nu vor provoca inundații devastatoare, așa cum s-a întâmplat în Italia, a spus la Digi24 Florinela Georgescu, director executiv ANM. Până la sfârșitului zilei e valabil însă un cod galben hidrologic care vizează râuri din partea de Nord a Olteniei, dar și zona montană.

„Chiar dacă nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia și țărilor balcanice din apropierea Mării Adriatice, vom avea și noi manifestări de instabilitate – averse, descărcări electrice, intensificări se scurtă durată ale vântului”, a spus Georgescu.

„Astăzi, mai ales în regiunile vestice și sud-vestice, în zilele viitoare, în toate regiunile țării. dar fără a avea manifestări deosebit de grave și nici cantitățile pe care le așteptăm a se acumula în urma averselor ar trebui să nu fie deosebit de importante”, a adăugat ea.

„În tot cazul, întotdeauna când traversăm episoade de instabilitate atmosferică, trebuie să fim atenți la mesajele de avertizare pentru fenomene periculoase imediate”, a mai spus meteorologul.

În Italia, ploile torențiale au provocat inundații grave. Doi oameni au murit și cel puțin patru sunt dați dispăruți. Filmările din elicopter făcute de pompieri, dar și cele ale localnicilor arată dezastrul provocat. Oamenii au fost nevoiți să se urce pe acoperișuri, ca să nu fie luați de apă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul din Botoșani unde oamenii merg să ajute alți oameni își mărește echipa, ce posturi sunt disponibile!

astăzi, 13:40
2

Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani caută să angajeze doi asistenți medicali generaliști. Pentru unul dintre aceste posturi, candidatul ideal trebuie să aibă vechime de minimum 5 ani, ...

Workshop extraordinar cu Zoltán Veres la Botoșani!

astăzi, 13:20
12

Pe 22 mai, începând cu ora 08:45, BIZZ.CLUB Botoșani, organizează o întâlnire extraordinară la Hotel Rapsodia din Botoșani, dedicată atât membrilor, cât și no...

Botoșănean dispărut în Germania, familia cere ajutorul Poliției din România! (Foto)

astăzi, 13:08
63

Iulian Ciulica este născut în Coțușca, județul Botoșani, figurând cu domiciliul în Crasnaluca.În cursul zilei de astăzi, 20 mai 2024, la nivelul Poliției Brăila a f...