Meteorologii anunţă ploi pe arii extinse

Meteorologii anunţă ploi pe arii extinse
Marţi şi miercuri presiunea este în continuare scăzuta la nivelul ţării noastre şi fronturile atmosferice care traversează teritoriul României aduc în continuare ploi pe arii extinse, descărcări electrice şi intensificări de vânt. Abia joi se mai îndreaptă vremea.

Marţi meteorologii anunţă o zi răcoroasă pentru data la care ne aflăm. Maximele pornesc de la 15…16 grade în regiunile nordice şi centrale şi ajung la 26, poate chiar 27 de grade numai pe litoral. Vremea va fi instabilă, sunt prognozate ploi în mare parte din ţară, mai abundente însă în Maramureş, Transilvania, Moldova şi zona de munte. Nu lipsesc nici descărcările electrice sau grindina, iar vântul suflă cu putere în toate regiunile, dar mai ales pe crestele munţilor.

Şi miercuri se anunţă ploi şi vânt în vestul, nordul şi centrul ţării şi valorile de temperatură sunt scăzute pentru data la care ne aflăm: 14 grade sunt prognozate la Miercurea Ciuc, 15 la Cluj şi Brasov, cel mult 18 la Timişoara şi Arad. În celelelate regiuni vremea rămâne răcoroasă, dar ploile apar numai pe arii restrânse, deci sunt şanse să se mai arate şi soarele.

Temperaturile rămân mai scăzute cu circa 8 grade faţă de normele climatologice. Vântul va avea intensificări în mare parte din ţara, dar mai ales pe crestele înalte de munte, unde izolat şi trecător pot să cadă şi câţiva fulgi de zapadă.

Joi se mai îndreaptă vremea. Cerul este variabil în vestul şi sudul ţării, dar în nord, centru şi nord-est norii zăbovesc şi plouă local. Vântul are intensificãri susţinute în toate regiunile, iar la munte suflă tare. Maximele pornesc din nou de la 14 … 15 grade in depresiuni, dar in sud-est mai cresc puţin.


Meteorologii au emis si o avertizare cod galben de ploi torentiale. In intervalul 31 august, ora 02.00 - ora 20.00, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si in toate zonele de munte va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 20 - 25 l/mp si izolat 40 - 50 l/mp.

Vor fi averse, posibil cu caracter torential, descarcari electrice si caderi de grindina. Vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, iar la munte va sufla tare. Aceste fenomene vor fi mai frecvente la inceput in regiunile vestice si centrale, iar in cursul zilei de maine, cu precadere in partea de est a teritoriului. In celelalte regiuni astfel de manifestari se vor semnala pe spatii mai restranse.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
48

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
222

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
158

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...