Mesaj sfâșietor de la românii din diaspora: „Nu plânge pentru mine, România! Eu te-am hrănit când ți-era foame “

Mesaj sfâșietor de la românii din diaspora: „Nu plânge pentru mine, România! Eu te-am hrănit când ți-era foame “

O româncă din Italia a scris un mesaj tulburător pe pagina sa de Facebook, mesaj care a fost preluat apoi de mii de români.

Elena este una dintre milioanele de români aflați în Italia. În contextul pandemiei de coronavirus și a măsurilor extreme adoptate în Italia și în România, dar și din cauza sutelor de mesaje tăioase la adresa românilor din diaspora, ea a scris un mesaj realmente tulburător.

Cuvintele sale au fost apoi preluate și de alți români, care au scris propriile îndemnuri, potrivit italianul.com.

„Nu plânge pentru mine, România!

Eu te-am hrănit atunci când ți-era foame... Mă urăști??? Eu am puterea să trec peste asta, zâmbesc amar și te compătimesc!

Nu știu ce suflet aveți în voi să dați cu pietre în oamenii loviți de soartă, sau aveți impresia că cei care sunt în străinătate au venit din prea multă bunăstare?!

În final ați arătat din ce sunteți făcuți... Aviz celor ce aruncă cu noroi în noi zilele acestea și să nu uitați că şi noi suntem cetățeni Români! O să treacă și coronavirus dar celui de afară nu o să-i treacă niciodată ura, disprețul și mesajele citite de la cei din țară.

Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine și de asta. Noi cei din afară am trecut prin multe... De 10 de ani mă trezesc dimineața cu regretul că nu sunt la mine acasă! Un călduros salut tuturor Romanilor! “, scrie Elena pe pagina sa de Facebook.

Statistic, până la apariția elidemiei de coronavirus se aprecia că românii din străinătate trimit în România între 7 și 10 miliarde de euro anual, din care o mare parte se aprecia că vine tocmai din partea românilor din Italia.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
149

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
241

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
371

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...