Mesaj pentru ministrul Sanatatii: Medicii vor de trei ori salariul minim pe economie!

Mesaj pentru ministrul Sanatatii: Medicii vor de trei ori salariul minim pe economie!
Colegiul Medicilor din Romania nu va fi de acord cu majorarea de 50 la suta a salariilor, anuntand ca solicita ca salariul minim al unui doctor sa fie de trei ori salariul mediu pe economie.

"Am mai studiat documentele si voi transmite urmatorul mesaj: Nu vom fi de acord cu majorarea de 50 la suta a salariilor. Vom aplica recomandarea Bancii Mondiale pentru Romania, astfel ca salariul minim al unui medic sa fie de trei ori salariul mediu pe economie. Suntem modesti. OCDE a recomandat ca salariul minim al unui doctor sa fie de cinci ori salariul mediu pe economie'', a declarat Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Intrebat daca exista posibilitatea ca medicii sa intre in greva, presedintele CMR a spus ca "orice este posibil". "Nu vreau sa arunc amenintari. Acum trimitem porumbelul pacii. Cerem ca salariul minim al unui medic sa fie de trei ori salariul mediu pe economie", a precizat Astarastoaie.

Presedintele CMR a spus ca nu se teme de amenintarile ministrului Sanatatii privind actiunea in instanta.

"Vom face si noi actiuni. Deseori, chiar daca legea nu prevede autoritatea morala pe care o ai, poate declansa actiuni mult mai periculoase decat cele prin sindicat", a spus Astarastoaie.

El a subliniat ca o strategie nu se face pentru a fi transmisa de la inceput. '

'Avem suficienta imaginatie. CMR stie sa duca si o lupta dreapta, si un razboi de gherila, si stie sa-si afirme proiectele. Nu este altceva decat un mesaj de meditatie pentru guvernanti. Daca echitatea pe care autoritatile o solicita ar exista, atunci medicii ar intelege. Medicii inteleg foarte bine greutatile. Dar, daca exista inechitati, adica exista salarii enorme raportate la valoarea muncii, atunci, medicii trec si ei la actiune", a conchis presedintele CMR.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...