Mesaj emoționant transmis de Rareș Prisacariu părintelui profesor Grigore Diaconu (video)

Rareș Prisacariu și-a exprimat cum știe el mai bine sentimentele nutrite față de părintele profesor Grigore Diaconu.

Născut pe 21 noiembrie 1948, în satul Munteni, comuna Belcești din județul Iași, părintele profesor Grigore Diaconu a fost sărbătorit în avans cu câteva zile de împlinirea frumoasei vârste de 75 de ani, deopotrivă de slujitorii bisericii, și de enoriași, printre aceștia aflându-se și Rareș Prisacariu, reprezentantul celei mai tinere generații, cum bine a observat PS Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar Patriarhal, prezent la ceremonie.

Rareș Prisacariu, care are o capacitate excepțională de memorare și este pasionat de lectură, și-a exprimat, cum știe el mai bine, sentimentele nutrite față de părintele profesor Grigore Diaconu, adică prin recitarea unei poezii, plină de semnificații.

”Bună ziua tuturor! Sărut mâna părinte Grigore Diaconu! Sărut mâna tuturor preoților”! Cu aceste cuvinte, Rareș, copilul minune al Botoșanilor, s-a adresat părintelui în fața altarului unde acesta a slujit de atâtea ori și de unde a revărsat către mulțimile de enoriași ”darurile revărsate de Dumnezeu asupra Sfinției Sale, pe care le-a cultivat și le-a pus în slujba bisericii, prin rugăciune și osteneală, înțelepciune și stăruință”, așa cum se arată și în mesajul Patriarhului Daniel, transmis la ceas aniversar.

”Părinte Grigore Diaconu, vă felicit pentru tot ce faceți. Vă urez ani mulți și binecuvântați, cu sănătate, cu liniște și Bunul Dumnezeu să aibă grijă de dumneavoastră! Vă iubesc și vă prețuiesc, părinte drag. Și astăzi aș vrea să vă transmit un mesaj”, a rostit Rareș în fața tuturor celor prezenți:

De ziua ta-ţi doresc PUTERE

Să poţi lupta când vine-un val

Şi chiar de vânturi bat în barcă,

S-ajungi biruitor la mal!

 

De ziua ta-ţi doresc LUMINĂ,

Să poţi vedea în neagra noapte

Şi să trăieşti cum Lui Îi place,

Şi în credinţă, şi în fapte.

 

De ziua ta-ţi doresc IUBIRE,

Să poţi s-ajuţi pe cel căzut

Şi să-l ridici cu bunătate

Aşa cum Domnul a făcut.

 

De ziua ta-ţi doresc RĂBDARE,

Să poţi ispita să învingi

Iar când în calea ta sunt piedici,

Tu prin răbdare să le stingi.

 

De ziua ta-ţi doresc SUCCES,

În tot ce faci să reuşeşti

Şi pentru orice biruinţă

Lui Dumnezeu să-I mulţumeşti!

După acest moment, PS Varlaam Ploieșteanul a spus: ”Iubiți credincioși și credincioase, iată că și Sfânta Liturghie și aceste momente de la finalul ei s-au desfășurat într-o atmosferă de o înaltă emoție, provocate de conferirea celor două ordine, ale Patriarhiei Române și ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, sărbătoritului nostru de astăzi, prin cuvântul atât de emoționant și profund al părintelui profesor Grigore Diaconu, prin gestul de recunoștință și dragoste din partea enoriașilor. Și iată acum, la sfârșit, prin acest emoționant și copleșitor mesaj pe care l-a transmis un reprezentant al celei mai tinere generații și care este cunoscut în toată țara pentru darurile pe care le-a primit de la Dumnezeu, iar prezența lui ne bucură și ne încurajează foarte mult”.  

 





 

 

 

Spune-ne opinia ta