Memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru locuinţele medicilor

Preşedintele Consiliului Judeţean, împreună cu managerul Spitalului Judeţean Mavromati, se va deplasa, săptămâna viitoare, la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii pentru a discuta mai multe aspecte ce ţin de unitatea spitalcească şi pentru a lăsa un memoriu.

Consiliul Judeţean vrea să întindă o mână de ajutor medicilor care ar dori să lucreze la Mavromati, dar care nu vin la Botoşani din cauza lipsei unei locuinţe.

Şefii judeţului vor să ceară ajutorul celor de la Minister pentru găsirea unei soluţii, astfel încât să le fie puse la dispoziţia medicilor spaţiile locative.

“Vrem să prezentăm un memoriu la Ministerul Sănătăţii, în sensul în care aşa cum este legislaţia actuală nu putem plăti chiria pentru medici dar în schimb Consiliul Judeţean poate să aibă proprietate pe nişte apartamente pe care să le dea spre folosinţă gratuită medicilor. Mergem să găsim soluţii pentru locuinţe pentru medici. Consiliul Judeţean să fie proprietar pe acele spaţii şi noi mai apoi să le dăm la medici, asta este formula legală", a spus  Gheorghe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta