Memoriu al politistilor de frontiera botosaneni, pentru revenirea la vechea formula organizatorica

Memoriu al politistilor de frontiera botosaneni, pentru revenirea la vechea formula organizatorica
Politistii de frontiera cer revenirea la vechea formula organizatorica din cadrul Politiei Romane de Frontiera, atunci cand structurile judetene, in speta Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, avea personalitate juridica.

Conducerea Sindicatului National al Politistilor si personalului contractual din cadrul MAI,  Biroul Executiv Teritorial Botosani, a inaintat si un memoriu in acest sens.

Una dintre probleme sesizate este aceea ca lipsa de personalitate juridică a Serviciilor Teritoriale face imposibilă derularea unor activităţi simple, cum ar fi achiziţii publice necesare derulării activităţilor curente, contracte cu furnizorii de servicii, protocoale de colaborare cu alte structuri la nivel judeţean etc. Toate celelalte structuri M.A.I. au structuri cu personalitate juridică la nivel judeţean.

De asemenea, în memoriu se mai menționează un fapt, conform căruia comunicarea pe verticală şi pe orizontală este mult îngreunată, în special cu structurile de resurse umane şi financiar, în ciuda eforturilor care se fac de către lucrătorii acestor structuri.

În anul 2012 Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. a efectuat un demers de intervievare a personalului cu privire la  revenirea la vechea formulă organizatorică în cadrul P.F.R. Un număr însemnat de poliţişti, membri și nemembri de sindicat, de la I.T.P.F. , S.T.P.F. şi S.P.F., a fost de părere că revenirea la vechea structură este benefică.

 În cadrul discuţiilor informale care au fost purtate de membrii Biroului Executiv Teritorial Botoşani cu poliţiştii de frontieră care nu au  semnat  tabelele privind revenirea la vechea structură, au fost desprinse o serie de concluzii:

- unii poliţişti de frontieră susţin demersurile pentru revenirea la vechea structură organizatorică , dar nu au dorit să semneze în aceste tabele de frica unor eventuale repercursiuni din partea şefilor ierarhici (în special cei care în momentul actual sunt încadraţi la nivelul I.T.P.F ).
- sunt mulţi poliţişti de frontieră care sunt dezamăgiţi de modul în care au fost trataţi poliţiştii în general şi în mod special poliţiştii de frontieră, de către conducerea M.A.I în ultimii ani  şi au afirmat că aşa cum nu a ţinut cont nimeni la reorganizarea din 15.11.2011, de opiniile poliţiştilor din teritoriu, chiar a foştilor şefi de I.J.P.F., tot aşa nu va ţine cont nimeni nici la o eventuală reorganizare a Poliţiei de Frontieră
- sunt unii poliţişti de frontieră care se tem că la o eventuală reorganizare vor pierde dreptul de decontare a cheltuielilor de transport, la şi de la domiciliu, câştigate începând cu data de 15.11.2011, când prin actele normative adoptate au fost consideraţi ca fiind mutaţi în interesul serviciului. ( aspect considerat de foarte mulţi poliţişti ca fiind singurul câştig în urma reorganizării din 15.11.2011 - dar care nu a condus sub nici o formă la reducere a cheltuielilor, ci dimpotrivă la creşterea lor.), se mai arată în memoriu.

Dacă nouă formulă de organizare administrativ-teritorială a României pe regiuni impune existența unei structuri teritoriale la nivelul Poliției de Frontieră, considerăm necesară și oportună acordarea personalității juridice la nivelul serviciilor teitoriale și redimensionarea inspectoratelor teritoriale prin redistribuirea personalului la nivelul serviciilor teritoriale si crearea la nivel regional a unei structuri mult mai suple și felixibile, mai susțin reprezentanții din Sindicat ai polțiștilor de frontieră.

În prezent, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani funcționează ca și structură subordonată Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.
 

Vezi AICI continutul memoriului!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
8

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
26

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
64

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...