Membrii Zonei Metropolitane, întruniţi în şedinţă

Membrii Zonei Metropolitane, întruniţi în şedinţă
Consiliul Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani s-a întrunit, joi, în şedinţă pentru a prezenta raportul de activitate pe anul 2014, execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli şi bilanţul contabil.

Prezenti la sedinta au fost primarii din Stauceni, Curtesti, Vladeni, Bucecea si Botosani, lipsind primarii din comunele Mihai Eminescu, Roma, Baluseni si Rachiti.

“Zona Metropolitana a început efectiv activitatea in anul 2014. La 1 martie a fost constituit aparatul tehnic care a avut ca sarcina o serie de probleme organizatorice, incepand cu chestiuni juridice, aprobare statut, regulament de organizare si functionare, apoi s-a structurat ca o entitate independenta Zona Metropolitana, in sensul separarii partilor contabile, juridica, administrativa, proiecte. Am avut cateva intalniri in Consiliul Director si una in Consiliul de Administratie si am aprobat o strategie de lucru pentru Zona Metropolitana care s-a conturat ulterior prin discutii la nivelul fiecarei unitati administrativ teritoriale", a precizat Florin Egner, manager de proiecte al Zonei Metropolitane.

Acesta a precizat ca s-a aprobat un portofoliu de proiecte si s-a demarat elaborarea strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Botosani pentru urmatorii ani, proiecte care vor fi prezentate intr-o dezbatere publica la sfarsitul acestei luni.

“La nivelul strategiei este cel putin un proiect prioritar pentru fiecare comuna", a mai spus Egner.



 

 

Spune-ne opinia ta