Melescanu, propus de Ponta să preia Ministerul de Externe!

Premierul Victor Ponta l-a anuntat pe Teodor Melescanu drept ministru de Externe. Melescanu tocmai isi anuntatase sprijinul pentru candidatul Ponta, in schimbul numirii in functia de consilier prezidential, scrie Hotnews.

"In data de 2 noiembrie s-au organizat pe teritoriul Romaniei desfasurarea absolut ireprosabila a votului, validat de CCR. 9,5 mil de romani au votat in tara, 160.000 in diaspora. Faptul ca au existat sectii de vot in diaspora unde cetateni romani nu au putut vota a impus in continuare asigurarea pentru 16 noiembrie a tuturor conditiile necesare pentru ca toti cetatenii romani sa poata vota. Nemultumirea lor e legitima si masurile dispuse de BEC si MAE privind reducerea timpului pentru procedurile administrative vor fi sprijinite maine in sedinta de guvern", a declarat Victor Ponta.

"Exista o latura politica care cu siguranta denatureaza sensul campaniei electorale, presiuni inadmisibile ale lui Basescu si Iohannis care cere MAE sa incalce legea cu scopul ca duminica sa poata fi contestat rezultatul votului".

"MAE a prezentat azi un punct de vedere asupra masurile legale ce pot fi luate. Ministrul de Externe si-a depus demisia pentru a nu afecta functionarea legala a MAE".

"Am acceptat demisia sa si am trimis catre presedinte propunerea ca Teodor Melescanu sa ocupe functia de ministru de Externe, sa organizeze conforma dispozitiilor legale si ale BEC desfasurarea votului in diaspora pentru ca dreptul fundamental la vot sa fie respectat".

"Institutiile publice vor rezista presiunilor ilegale si ilegitime facute de cel care va fi in 16 noiebrie fostul presedinte al Romaniei".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...