Medicul lui Dan Bittman: Nu avea nevoie de operatie. Vocea i-a revenit cu un medicament de 5 lei

Medicul lui Dan Bittman: Nu avea nevoie de operatie. Vocea i-a revenit cu un medicament de 5 lei
Operatia care l-a lasat fara voce pe Dan Bittman, unul dintre cei mai populari cantareti romani, a costat 3.000 de euro. Situatia solistului trupei Holograf ar fi fost mult mai buna daca acesta nu mergea la Viena sa se opereze.

Ce au stricat austriecii a reusit sa repare neurologul Constantin Popa, care i-a redat vocea, in doua saptamani, cu un tratament ce nu se gaseste in tratate.

Leacul, un medicament banal de 5-10 lei, nu se administreaza in mod normal pentru problema artistului, de natura neurologica, ci pentru o boala imunologica- miastenia gravis-slabiciune musculara.

"E o terapie originala, care nu se aplica in mod obisnuit in acest caz. Dan Bittman vorbea, dar nu putea sa urce. Tocmai pentru ca medicamentul nu avea indicatie terapeutica pentru aceasta afectiune, a fost nevoie de acordul scris al artistului. Dupa o perioada de proba de doua saptamani, reteta s-a dovedit de succes. Medicamentul trebuie luat de cateva ori pe zi si nu are efecte adverse. Daca nervul se reface complet, nu va mai trebui sa ia pastile. Vom vedea in 6-8 luni. In caz contrar, va trebui sa-l ia toata viata, cu riscul ca in timp sa nu-si mai faca efectul", a declarat neurologul Constantin Popa pentru evz.ro.

"La un control de rutina, a aflat ca are carotida dreapta infundata. De frica, s-a dus la Viena sa se opereze fara sa mai intrebe pe nimeni. Carotida stanga era sanatoasa si nu ar fi avut vreodata nevoie de bisturiu. Se puteau lua masuri preventive, pentru ca leziunea nu era intinsa. Acum, fiind patit, artistul e ascultator", a mai adaugat specialistul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
312

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
103

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
525

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...