Medicul Gabriel Oprişanu, acuzat că a încasat ilegal bani!

Medicul Gabriel Oprişanu, acuzat că a încasat ilegal bani!
Inainte de a fi propus de fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, in functia de manager la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, dr. Gabriel Oprisanu era angajatul unitatii medicale. O perioada, medicul din judetul Botosani a fost si consilier al aceluiasi ministru.

Acesta ocupa un post de medic oftalmolog in ambulatoriul Institutului de Psihiatrie Socola si beneficia de un spor de pericolde 75%.

In luna februarie 2015, acesta a fost numit manager interimar si dupa cateva luni, in unitatea medicala a avut loc un control efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii. In urma controlului s-a constatat ca, sporul de 75% pentru angajatii din cabinetele de specialitate, cum era si cel de oftalmologie, stationar, este ilegal. Atunci s-a decis diminuarea sporului de periculozitate de la 75% la 50%. Medicul oftalmolog Oprisanu se incadra in aceasta situatie si salariul i-a fost diminuat.

Colegii au actionat in instanta conducerea institutului, dar medicul Oprisanu nu li s-a alaturat.

"Am fost nevoit sa-mi tai si mie sporul. Inainte de a fi manager, am dat concurs, anuntul a fost publicat in Viata Medicala, pentru postul de medic oftalmolog in ambulatoriu. Atunci primeam un spor de 75%. Nu mi-am calculat cam cu cat a fost redus salariul dupa ce sporul a fost diminuat la 50%. Nu am avut de unde sa stiu daca sporul era legal de 75%. Comisia de control a decis ca este ilegal", a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi.

Sursa: Bună Ziua Iaşi 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
278

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
121

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
127

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...