Medicul Eugen Prăjinariu: Da, am fost complice la nereguli!

Într-o nouă postare pe contul său personal de pe o rețea de socializare, medicul Eugen Prăjinariu, de la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botosani, recunoaște că a fost complice la neregulile din spital, așa cum a spus președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, dar spune că a sperat în schimbarea atitudinii personalului.

"Într-adevăr, așa cum spune d-l Țurcanu, am fost complice la aceste nereguli. Am fost complice mai mult timp, dar în special în ultimul an, când am sperat, după renovarea Maternității, că personalul va avea o schimbare în atitudine. Am fost complicele medicului șef de secție în care am avut încredere că poate stăpâni o activitate atât de importantă, dar despre care, în ultima perioadă, mi-am schimbat părerea la 360 de grade.

Nu pot să țip prea tare, nu pentru că mi-ar fi frică, ci pentru că doresc mai întâi să îndrept greșelile. Dacă aș țipa prea tare de la început, nu cred că ar mai dori cineva să lucreze cu mine. Activitatea medicală se face în echipă, învățăm unul de la altul, furăm unul de la altul. Cum ucenicii fură meseria de la meșteri, așa noi furăm meseria de la discipolii noștri. Nu e important numai tomul cu pagini nesfârșite al corpului uman, ci este esențială practica din care se naște un adevărat medic. Iar atunci când dorești cu adevărat să salvezi viața unui om, ești sclavul unei echipe ce veghează zi și noapte, fiind disponibilă la orice solicitare a oamenilor aflați în suferință. Pentru acest simțământ ne-am dorit să fim medici.

Dacă cei care judecă vor considera că eu am greșit prin publicarea acestor fapte, atunci prefer să fiu eu cel pus la zid în locul unor copii nevinovați. Esențialul este ca aceste grave erori să dispară, iar Spitalul Județean și Maternitatea din Botoșani să se bucure, într-adevăr, de o activitate medicală competitivă", a scris medicul Eugen Prajinariu pe contul său de Facebook.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...