Medicul care a nenorocit-o pe Monica ar putea scapa fara nicio sanctiune

Medicul care a nenorocit-o pe Monica ar putea scapa fara nicio sanctiune
Final de ancheta la Maternitatea Elena Doamna din Iasi! Dupa cum se obisnuieste in sistemul sanitar, arareori un medic este sanctionat de Colegiul Medicilor. De-a lungul anilor, cei care au primit avertisment sau au fost suspendati pentru o perioada de cateva luni au fost medici de retea, fara grad didactic. Cel mai probabil, conf. dr. Razvan Socolov, care a nenorocit-o pe Monica Neamtu, de 19 ani, din Botosani, nu va primi nicio sanctiune.

Ieri s-a finalizat a doua ancheta la Maternitatea Elena Doamna din Iasi in cazul pacientei de 19 ani transferata in stare critica la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce un vas de sange i-a fost sectionat in timpul interventiei chirurgicale de indepartare a unei sarcini extrauterine. Concluziile in urma anchetei interne efectuata de managerul maternitatii vor ajunge pe masa ministrului Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu. Toti medicii implicati in acest caz au dat nota explicativa, cu exceptia prof. dr. Dan Niculescu de la Clinica I Chirurgie de la Spitalul Sf. Spiridon. Concluziile in urma anchetei efectuata de directorul DSP si ancheta interna de la maternitate vor fi elaborate de Ministerul Sanatatii.

Conform Buna Ziua Iasi, in comisia consultativa de obstetrica ginecologie din cadrul Ministerului Sanatatii, unul dintre membri este de la Iasi, prof. dr. Mircea Onofriescu, managerul Maternitatii Cuza Voda. In maternitatea respectiva isi desfasoara activitatea conf. dr. Demetra Socolov, sotia conf. dr. Razvan Socolov. Se stie ca prof. dr. Mircea Onofriescu are o relatie buna cu familia Socolov. Un alt sustinator al medicului ginecolog este europarlamentarul PSD Catalin Ivan, cumatru cu doctorul care i-a botezat tripletele.

Cel mai probabil, cazul va fi analizat si in comisia de malpraxis de la DSP Iasi, daca va exista o reclamatie din partea familiei. Incepand de ieri, conf. dr. Razvan Socolov se afla in concediu medical.

Starea de sanatate a Monicai este stationara

Dupa o saptamana de cand a fost transferata in stare critica la Clinica ATI din Spitalul Sf. Spiridon, ieri, starea de sanatate a Monicai Neamtu, tanara nenorocita in urma unei interventii efectuata de medicul ginecolov Razvan Socolov, era stationara. In continuare i se administreaza transfuzie cu concentrat trombocitar, medicii fiind retinuti in privinta evolutiei starii de sanatate a tinerei. Monica a fost operata luni, 24 martie, la Maternitatea Elena Doamna pentru o sarcina extrauterina. Medicul Socolov a inceput operatia laparoscopic si pe parcurs a trecut la cea clasica, din cauza hemoragiei provocata de unul dintre vasele de sange iliace pe care l-a sectionat.

Din informatiile detinute in prezent, medicul anestezist i-a sugerat sa cheme de urgenta un chirurg vascular, dar conf. dr. Razvan Socolov a refuzat. Dupa cateva ore de la finalizarea primei interventii, pacienta a fost dusa din nou in sala de operatie pentru ca sangera puternic. Medicul de garda, Simona Niculescu, l-a chemat pe sot, prof. dr. Dan Niculescu, de la Spitalul Sf. Spiridon. A doua zi, pacienta a fost supusa unei a treia operatii care a durat sapte ore si la care a participat si chirurgul vascular Radu Popa. De atunci tanara se afla in Clinica ATI de la Spitalul Sf. Spiridon, incheie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
425

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
155

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
440

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...