MEDICINĂ CHINEZEASCĂ - Leacuri tradiţionale pentru tratamentul cancerului

Sistemul chinez de îngrijire naturală a sănătăţii este deosebit prin faptul că e natural, preventiv, caută rădă­cinile problemelor, este holistic şi se bazează pe încre­derea în sine. El nu foloseşte niciunul dintre medica­mentele de sinteză chimică din practica medicală mo­dernă. Totul este complet natural şi poate fi luat şi prac­­ticat în mod regulat, zilnic. Legea sănătăţii este legea naturii. Nu putem încălca legea naturii fără a vătăma propria sănătate. Când la baza problemelor de sănătate se află încălcarea naturii, este de la sine înţeles că soluţia fundamentală este restabilirea raportului om - natură.  

Între cele mai grave boli ale lumii moderne, pe care medicina tradiţională chineză încearcă să o prevină şi să o trateze, se numără cancerul, cel de-al doilea mare ucigaş după bolile car­diace, vinovat de 20% din totalul deceselor înregistrate pe mapamond.

Cauzele cancerului sunt aproape la fel de multe ca şi felurile lui. În medicina chineză, se consideră că el este rezul­ta­tul otrăvirii pe termen lung a celulelor din corp, consecinţa stilului de viaţă nesănătos şi a poluării am­bientale. Factorii care sunt învinuiţi cel mai frecvent pentru apariţia cancerului în organismul uman sunt: fumatul, alcoolul, ali­men­tele bogate în grăsimi şi în special carnea de vită, cantităţile mari de sodiu, consu­marea unor alimente alterate, consumarea unor ali­men­te când sunt prea fierbinţi, poluarea apei şi aerului, expunerea la pesticide şi alte substanţe chimice, radia­ţiile ultraviolete, precum şi stresul şi depresia.  

Cel puţin 90% dintre tipurile de cancer pot fi pre­venite dacă se cunoaşte sistemul chinez de în­grijire a sănătăţii. Acesta implică, printre al­tele: evitarea ali­mentelor afumate, sărate, gra­se, prăjite şi râncede; lupta eficientă contra stre­sului şi a depresiei, evitarea exceselor se­xua­le; practicarea exerciţiilor fizice (mai ales qi-gong); renunţarea la fumat; consumarea unei cantităţi mari de apă purificată şi petrecerea timpului în aer curat.  

Pe plan activ, există anumite alimente care ajută la prevenirea cancerului: roşii, morcovi, ardei roşii, varză, broccoli, conopidă, ridichi, usturoi, ceapă, măsline, mere, caise, portocale, pepene verde şi galben, boabe de soia, seminţe de floarea-soarelui, arahide, ceai verde, ulei de măsline şi ulei de peşte. Aceste alimente conţin substanţe anticancerigene, datorită elementelor nutritive pe care le conţin, cum sunt genisteina, capsaicina, capsantina, catechina, alicina, sulfo-rafa­nul, indol-carbinolul, licopenul, betacarote­nul şi multe enzime şi vitamine.  

Cancer esofagian  

-10 ramuri de nuc, lungi de 30 cm şi groase de un deget, se pun la fiert timp de două ore, după care se pun în apă 3 ouă şi se mai fierb încă două ore la foc mic. Se consumă doar ouăle, câte unul pe zi.  
-30 g coajă de dud mărunţită se fierbe într-un litru de oţet din mere şi miere, timp de o oră. Se strecoară lichidul, se adaugă o cantitate egală de miere de floa­ea-soarelui şi se mai fierbe 5-10 minute. Se ia de 3 ori pe zi, câte o lingură, înainte de masă.  
-Decoct din 60 g frunze, tulpină şi rădăcină de garoafe la un litru de apă. Se beau două căni pe zi.  
-Infuzie din 10 g de rostopască la un litru de apă, după care se strecoară, se adaugă 300 g miere de floa­rea-soarelui şi se mai fierbe până se topeşte mierea. Se iau două linguri pe zi.  
-Se mărunţesc 500 g de smochine şi se fierb într-un litru de apă împreună cu 100 g de carne de pui, timp de o jumătate de oră. Se consumă întreaga com­po­ziţie.

Cancer gastric şi de colon  

-Ramuri de nuc, coajă de dud sau rostopască preparate ca în cazul cancerului esofagian.  
-Decoct din 50 g tulpină, frunze şi disc floral de floarea-soarelui, la un litru de apă. Se beau zilnic 2-3 căni, timp de un an.   -Infuzie din 30 g flori de trifoi roşu, la un litru de apă. Se beau două căni zilnic.  
-Se fierb 50 g seminţe de salcâm japonez (So­phora japonica), în 1,2 litri de apă, timp de o oră, până rămâne un litru de lichid. Se strecoară, se adau­gă o cantitate egală de miere de floarea-soare­lui şi se mai fierbe timp de 5-10 minute. Se beau zilnic 100 ml de sirop, în două reprize. Seminţele de salcâm japonez se mai pot prepara măcinate şi amestecate cu miere, din care se fac pilule de câte 9 g fiecare. Se ia de 3 ori pe zi câte o pilulă. Se mai pot face injecţii intramusculare cu extract purificat şi sterilizat din seminţe. Chinezii afirmă că meste­ca­rea seminţelor de salcâm japonez după fie­care masă poate îmbunătăţi acuitatea vizuală şi poate preveni încărunţirea părului şi chiar provoca revenirea culorii naturale a părului dacă a încărunţit.  
-Se mănâncă zilnic 5 smochine proas­pete sau se face decoct din 20 g de smochine uscate în 300 ml de apă, care se bea după fiecare masă.  
-Se fierb 200 g rădăcină de bumbac în 1,5 litri de apă, timp de două ore, apoi se filtrează şi se adaugă o cantitate de miere de floarea-soarelui egală cu cantitatea de lichid rămasă şi se mai fierbe 5-10 minute. Se iau de două ori pe zi câte 50 ml de sirop.  
-Se ia pulbere de rădăcină uscată de ru­bar­bă, de 3 ori pe zi, câte 1 gram, încorporată în miere, dar numai în cazuri de sângerare.  
-Se face pulbere din frunze de pelinariţă (Artemisia vulgaris), din care se ia de 3 ori pe zi câte 2-3 grame, cu puţină apă îndulcită cu miere.  
-Se dau prin maşina de tocat 200 g frunze de aloe (Aloe ferox sau Aloe vera), se amestecă cu 500 g orez fiert şi cu 200 ml vin alb natural, din care se ia câte o lingură zilnic.  

Cancerul prostatei  

-Infuzie din ghimpe (Xanthium spinosum), turiţă lipicioasă şi turiţă mare (Agrimonia eupatoria) pentru administrare îndelungată.

Cancer pulmonar   

Usturoi administrat în diferite moduri:
- se beau 10 - 30 ml suc de usturoi, de două ori pe zi;
- injecţii intramusculare cu 5 ml distilat de usturoi, amestecat cu 2% novocaină, la fiecare injecţie, de 3 ori pe zi;
- picurare intravenoasă a 25 ml garlicină ames­tecată cu 500 ml glucoză 10%, o dată pe zi, timp de două săptămâni.  
-Bulb de crin din diferite specii, uscat şi măcinat în pulbere, amestecat cu ulei de măsline, rezultând o pastă care se aplică extern, pe piept.  
-Rădăcină de ochiul-boului, rădăcină de sparan­ghel şi coajă de dud se macină în pulbere fină şi se amestecă cu miere. Din această pastă se fac pilule de mărimea unui sâmbure de cireaşă. Se ia de 10-12 ori pe zi câte o pilulă.  
-Infuzie din 5 g flori de şofrănel (Carthamus tinc­torius), în 200 ml apă, din care se ia de 3 ori pe zi.  
-Decoct din 10 g de rădăcină de lemn-dulce, la 300 ml apă, din care se bea o cană zilnic.  

Cancer de col uterin  

-Infuzie din 15 g de talpa-gâştei, la 300 ml de apă, din care se beau de 3 ori pe zi câte 100 ml.  
-Decoct din 30 g de rădăcină de rubarbă, la un litru de vin roşu natural, din care se beau zilnic câte 100 ml.  
-Infuzie din 30 g turiţă lipicioasă, la un litru de apă, din care se beau zilnic 3 căni.  
-Infuzie de frunze de piersic pentru spălături vaginale.  

Cancerul sânului  

-Rădăcină şi rămurele de salcie plângătoare (Sa­lix babylonica) se zdrobesc, se încălzesc, apoi se pun într-un săculeţ de tifon şi se aplică pe zona afectată.  
-Rămurele tinere de salcie plângătoare, salcâm japonez, piersic, dud şi rădăcină de rubarbă, angelică şi lemn-dulce se mărunţesc şi se fierb în ulei de floa­rea-soarelui timp de 4 ore. Se filtrează uleiul şi se apli­că pe zona afectată sau pe orice fel de leziune de natură tumorală.  
-Infuzie din 30 g de turiţă lipicioasă (Ga­lium aparine) la un litru de apă. Se beau zilnic două căni, timp îndelungat. Pentru uz extern, se prepară alifie din turiţă lipicioasă în untură de porc nesărată.  
-Infuzie din flori de trifoi roşu, din care se beau zilnic două căni.  
-Infuzie din amestec de frunze de păpădie şi flori de caprifoi japonez (Lonicera japonica), din care se beau zilnic două căni.   -Infuzie concentrată din talpa-gaştei (Leo­nurus cardiaca) pentru administrare orală frec­ventă.  
-Frunze de zârnă (Solanum nigrum) proas­pete - se mărunţesc, se sterilizează la autoclav sau în cuptor, se presară pe leziunile canceroase şi se acoperă cu un tifon, o dată sau de două ori pe zi. Înainte de aplicarea frunzelor, leziunile se spală cu o soluţie salină (ser fiziologic). Frun­zele nu se vor aplica pe pielea să­nătoasă, pentru că pot produce dermatoză sau eczeme.  
-Bulb de crin pentru aplicaţie locală, pre­parat ca pentru cancerul pulmonar.  
-Păstăi de salcâm japonez, pre­­parate la fel ca seminţele de sal­câm japonez, prezentate la can­ce­rul gastric (în numărul trecut).

Cancerul tractului urinar  

-Decoct din 30 g de smochine mărunţite la un litru de apă, din care se beau zilnic 3-4 căni.

Cancer tiroidian  

-Se face un amestec din o parte flori de crizanteme mărunţite şi două părţi de piper negru, la care se adau­gă puţină sare grunjoasă. Amestecul se pune la aburi şi apoi se aplică la gât, o dată pe zi.  
-Pulbere de pelinariţă (Artemisia vulgaris) - se administrează de 3 ori pe zi, câte 2-3 g, cu apă caldă, sau se amestecă pulberea cu făină, drojdie şi apă, din care se prepară pâi­ne pentru consum zilnic.  
-Infuzie din 30 g turiţă lipicioasă la un litru de apă, pentru folosinţă în­delungată.  
-Decoct din 30 g de seminţe mă­cinate de moţul-curcanului (Poly­go­num orientale), din care se bea zilnic o cană.  
-Decoct din 30 g de rădăcină de bujor roşu la un litru de apă, din care se bea zilnic o cană.  
-Decoct din 30 g de ovăz măci­nat cu tot cu coajă la un litru de apă, din care se beau zilnic 3 căni.

Cancer localizat în zona bucală  

-Se ia o linguriţă de pulbere de rădăcină de brusture cu apă caldă, cu 15 minute înainte de fiecare masă.  
-Infuzie din 5 g de turiţă lipi­cioasă la 200 ml de apă pentru gar­gară, în stare caldă, după fiecare masă.  
-Decoct din 20 g de rădăcină de lemn-dulce la 250 ml de apă pentru gargară, în stare caldă, după fie­care masă.  
-Usturoi în alimentaţie şi badijonarea buzelor cu suc de usturoi pentru cancerul pătării albe a buzelor.

Cancer osos şi hepatic  

Infuzie din 30 g de turiţă-mare la un litru de apă, din care se beau 2-3 căni pe zi, sau pulbere de plantă, din care se iau de 6 ori pe zi câte 3 g, timp de 45 de zile.  

Cancerul cavităţii nazale  

-Se usucă flori de caprifoi japonez, se ma­ci­nă în pulbere foarte fină şi se inhalează pe nas din două în două ore.  
-Se usucă frunze de pelinariţă, se ard în cuptor, se macină, iar cenuşa se inhalează pe nas. Se poate bea şi infuzie din frunze.  
-Se face o pastă din frunze de pier­sic proas­pete şi se aplică zilnic pe nas.  

Cancer de piele  

-Se macină coajă uscată de dud, se amestecă cu vin alb natural şi se aplică pe zona afectată.  
-Se pune pe un bandaj suc proas­­păt de şte­vie creaţă (Rumex crispus) şi se aplică pe leziune, zil­nic.  

Negi tumorali  

-Se picură suc proaspăt din fruc­te de smochin pe negi.  
-Se picură suc proaspăt de ros­topască, de 3 ori pe zi, de fiecare dată timp de 5-10 minute.  
-Se macină foarte fin miez de sâmburi de caise, se amestecă cu con­­ţinutul unui ou cu coaja albă şi se aplică pe negi, mai multe seri con­secutiv. Dimineaţa se spală negii cu vin cald.

Leucemie  
-Se beau zilnic 50 ml de suc de morcovi.  
-Se face decoct din câte 20 g de rămu­rele de sal­cie plângătoare şi rădăcină de salcie plângătoare, păr, piersic şi dud la 2 litri de apă, din care se beau zilnic 3 căni, timp de o lună.  
-Se amestecă frunze de aloe date prin maşina de tocat cu o cantitate egală de pul­be­re de rădăcină de angelică, din care se ia zil­nic o lingură, înainte de masa principală.  
-Infuzie din 30 g de turiţă lipicioasă, la un litru de apă, din care se beau 3 căni pe zi.  
-Se macină miez de nucă din specia nuc negru (Juglans nigra), se amestecă cu lapte şi măr ras şi se ia de 3 ori pe zi câte o lingură, după mese.  
-Se crestează vena sublinguală şi se freacă cu usturoi proaspăt, o dată la două săptămâni.  
-Se face decoct din 30 g de rădăcină de ştevie creaţă. Se poate amesteca cu infuzie de turiţă lipi­cioasă, din care se beau 3 căni pe zi.  
-Se face pulbere din rădăcină de rubarbă şi se ia de 3 ori pe zi, câte 1 gram.  
-Se face infuzie din 5 g de flori de şofrănel la 200 ml apă, din care se bea dimineaţa, la prânz şi seara.    

Sursa: FORMULA AS

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!

astăzi, 17:50

După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...

O adolescentă de 15 ani din Botoșani a dispărut noaptea trecută de la domiciliu, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:45

GURIUC CLAUDIA ELENA are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 60 de kg, păr castaniu, tuns la nivelul umerilor, ochi căprui. Vestimentație la momentul plecării: geacă de fâ...

Protestul polițiștilor de la ordine publică a dat rezultat: Zilele de sâmbătă și duminică lucrate vor fi plătite!

astăzi, 15:29

Mobilizarea sindicaliștilor a adus un prim rezultat imediat, Guvernul anunțand că va face o excepție pentru angajații din ordine publică, acceptând să plătească suplimentar pentru munca...